3.17.79.60
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2022-03-16
Šaltinis

Ką dažniausiai dirba studentai?

Data
2022-03-16

Ką dažniausiai dirba studentai?

Pradėjus studijas neretai pradedame ieškoti ir darbo – norisi ne tik išlaikyti save, bet ir įgyti papildomų įgūdžių. Kartu su skaitmenine namų priežiūros platforma, palengvinančia susisiekimą tarp šeimų ir paslaugų teikėjų „Yoopies“ kviečiame peržiūrėti populiariausių studentiškų darbų sąrašą!

  1. Padavėjai. Vienas iš populiariausių darbų studentų tarpe. Darbinantis dažnai nereikalaujama patirties, taigi tai puiki pozicija įėjimui į darbo rinką. Kokių įgūdžių įgyjama šiame darbe? Kantrybės ir pozityvaus požiūrio į klientą, laiko planavimo ir veiklos organizavimo. Tenka išmokti išklausyti nusiskundimų, išgirsti keisčiausių pageidavimų ir atsakyti mandagiai. Didžiausias minusas – tai vienas iš mažiausiai apmokamų valandinių darbų.
  2. Kavos ruošimo meistras (barista). Kaip ir padavėjo darbo pozicijoje, taip ir dirbant barista malonus klientų aptarnavimas – būtinybė. Šiame darbe taip pat prireikia ir specifinių žinių apie kavą, jos ruošimo būdus, kilmės šalį. Kokių įgūdžių įgyjama? Be abejo tampi tikru kavos ekspertu, tobulini darbo laiko organizavimo įgūdžius, išmoksti dirbti su kasa; dažnai baristos dirba po vieną ar du, tad suktis tenka greitai.
  3. Darbas skambučių centre. Intensyvus darbas gali kelti daug streso, pareikalauti šaltų nervų išklausyti klientų skundus, suprasti jų poreikius. Toks darbas tikrai gera patirtis greitai atpažinti, ar pavyks atlaikyti intensyvų užklausų srautą. O gal kaip tik tai bus didelis atradimas, kad tau patinka padėti žmonėms, moki aiškiai kalbėti, nuraminti ir nukreipti klientus tinkamu keliu. Kokių įgūdžių įgyjama? Aiškaus minčių dėstymo, greitos orientacijos ir efektyvaus tinkamiausių sprendimų priėmimo.
  4. Auklė. Yra šimtai šeimų, ieškančių auklių lanksčiu grafiku. Tėvai norintys išeiti į teatrą ar kiną, atlikti savo darbus ar tiesiog pailsėti nuo rutinos, mielai priima studentus savo vaikų kompanijai. Auklės darbas itin patrauklus mylintiems vaikus ir lengvai randantiems kalbą, komunikabiliems, kvailioti ir šėlioti norintiems jaunuoliams. Kartu šitas darbas yra be galo atsakingas. Auklių dažniausiai tėvai ieško per pažįstamus ar bent su rekomendacijomis, bet internete galima rasti specifines auklių paieškos svetaines. Aukle gali dirbti ir per vasaros atostogas kokioje nors užsienio valstybėje. Tokią galimybę siūlo Au pair programa ­– šeimos priima gyventi savo namuose, suteikia kišenpinigius už tai, kad tu prižiūri jų vaikus. Vieną iš tokio auklės darbo paieškos sistemų rasi čia. Kokių įgūdžių įgyjama dirbant aukle? Atsakingumo, kantrybės, kūrybiškumo, laiko planavimo ir pasitikėjimo savimi.
  5. Virtualus asistentas. Tai ganėtinai naujas darbo pobūdis, tačiau labai populiarus užsienyje. Tokių darbų didelė pasiūla anglų kalba. Lankstus darbo grafikas, galima dirbti bet kokiomis valandomis net ir įmonei ar asmeniui esančiam kitame pasaulio kampelyje. Virtualus asistentas dažnai atsakinėja į užklausas, ruošia pristatymus ar ataskaitas. Daugiau apie virtualaus asistento darbą gali sužinoti „Žinau viską“ jaunosios žurnalistės pokalbyje su virtualaus asistento įmonės įkūrėja. Kokių įgūdžių įgyjama? Išmokstama puikiai planuoti savo laiką, kruopštumo, tai puiki patirtis dirbant su užsienio kompanijomis.
  6. Korepetitorius. Bene geriausiai apmokamas valandinis darbas. Puiki galimybė Įgytas akademines žinias panaudoti kitų mokinių mokymui. Kadangi mokiniams dažniausiai pamokos vyksta rytais, o papildomai mokosi po jų, darbas lengvai derinamas su paskaitų laiku, taip pat galima mokyti nuotoliniu būdu. Surasti tokį darbą galima dedant skelbimus į socialinius tinklus arba specializuotas korepetitorių darbo skelbimų platformas. Kokių įgūdžių išmokstama? Dirbant korepetitoriumi lavėja bendravimo įgūdžiai, tai puiki lyderystės patirtis, gera praktika svajojantiems tapti mokytojais ar dėstytojais.
  7. Pardavėjai / konsultantai. Prekių salėje pildymas, bendravimas su klientais, darbas su kasa, pardavimų apskaita – tai tik keletas užduočių, kurias atlieka pardavėjai ar salės darbuotojai. Darbas lankstus, neretai sezoniškas, galimas darbo valandų didinimas. Kokių įgūdžių įgyjama dirbant šį darbą? Komunikabilumo, paslaugumo, greitos orientacijos.
  8. Maisto išvežiotojas. Paskutiniu metu ypač išpopuliarėjęs darbas didžiuosiuose miestuose. Ypač lankstus darbo grafikas, kuris gali būti koreguojamas nors ir tą pačią dieną. Kiek uždirbsi, tiesiogiai priklausys tik nuo tavo paties noro. Tai papildomas darbas, kurio metu pajudėsi ir fiziškai, jei nutarsi pristatinėti užsakymus dviračiu ir pėsčiomis.
  9. Duomenų įvedimo darbuotojas. Ypač tinkamas studentams mėgstantiems kruopštumą ir atidumą. Darbas, kurį lengvai galima atlikti ir nuotoliniu būdu, o tai reiškia dar lankstesnes darbo valandas. Daugybė duomenų suvedimo darbo skelbimų galima rasti užsienio freelancer’ių darbų platformose. Kokių įgūdžių įgyjama? Atidumo, kruopštumo,  darbo specifinėmis programomis, greičio suvedinėjant duomenis.
  10. Gyvūnų prižiūrėtojas. Paskutiniu itin metu išpopuliarėjęs ir bene mažiausiai streso sukeliantis papildomas darbas. Gyvūnai visada laukia draugijos, pasivaikščiojimų ir yra geros nuotaikos. Tik būtina įvertinti fizines galimybes, jei tektų prižiūrėti didelį šunį, tad bent kokia patirtis su gyvūnais čia tikrai pravers. Kokių įgūdžių įgyjama? Atsakomybės, pasitikėjimo, tai gera praktika būsimiems veterinarijos gydytojams. Gyvūną prižiūrėti išvykus gali paprašyti prižiūrėti draugas ar kaimynas (tokiu būdu gali rasti būstą savo atostogoms! Daugiau apie tai čia), bet gali tokių darbo skelbimų rasti ir pagalbos namuose platformose.
  11. Namų ir ofisų tvarkymas. Vidutinis namų tvarkytojo atlygis už valandą 8–10 Eur. Tai puikus papildomas uždarbis mėgstantiems tvarką ir švarą, tiems, kam patinka dirbti sau ir savo tempu. Jeigu dirbsi įmonėje, kuri užsiima biurų tvarkymų, neturėtų būti sunku suderinti darbą su studijomis – didžioji dauguma biurų yra tvarkomi po darbo valandų. Kokių įgūdžių įgyjama? Dirbant tokį darbą Išmokstama laiko planavimo, darbo organizavimo, bendravimo su klientais bei atsakomybės.
  12. Vyresnio amžiaus žmonių priežiūra. Mėgsti gyvenimiškas istorijas? Darbas gali būti tiek pagalba buityje, pasivaikščiojimai, maisto pirkimas, tiek specialiųjų priežiūros poreikių turinčių senolių priežiūra. Puikus papildomas darbas medicinos studentams, slaugėms. Senolių priežiūra labai prasminga veikla, kurioje išmokstama atjautos, bendravimo, kantrybės ir pastabumo.
  13. Suradus asistento poziciją, atitinkančią studijuojamų studijų kryptį, tai gali tapti puikus startas karjeros kelyje. Neretai asistentai lieka ir toliau dirbti įmonėje, gauna naudingų kontaktų, rekomendacijų. Tiesa, šis darbas mažiau lankstus, nes įmonėms reikalingi asistentai jų darbo metu, tačiau labai naudingas įgūdžiams, susijusiems su būsima karjera, įgyti. Skirtingų darbo sričių asistentai atlieka labai skirtingas užduotis, tačiau gyvenimo aprašymas, padirbus asistento darbą, pasipildys puikiais laiko, darbo organizavimo, paslaugumo ir problemų sprendimo įgūdžiais.