18.212.102.174
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Autorius
Linas Martinkėnas
Data
2020-10-09

Rusijos piliečių sukilimas kino juostoje „Pamatų duobė”

Autorius
Linas Martinkėnas
Data
2020-10-09

Rusijos piliečių sukilimas kino juostoje „Pamatų duobė”

Viena anglų novelistė, poetė, žinoma slapyvardžiu Džordžas Eliotas yra pasakiusi: ,,Kam gi mes gyvename, jei ne tam , kad vienas kitam palengvintume gyvenimą?”  Esame girdėję posakį, kad vienas žmogus nieko nepakeis, o štai susivieniję, net kalnus nuversti gali, todėl noriu Jums pristatyti filmą „Pamatų duobė“, kuriame sudėti Youtube vaizdeliai, paprastų Rusijos piliečių kreipimaisi į savo šalies ,,autoritetą” – prezidentą.

Filmas iš tiesų gana neįprastas. Jame vaizduojama labai daug įvairiausių įvykių Rusijos miestuose, kiekviena filmo akimirka yra be galo skirtinga ir įdomi. Vaizduojamos paprastų Rusijos piliečių gyvenimo akimirkos ir negandos, su kuriomis šiems tenka susidurti dėl valdžios aplaidumo. Tenka matyti užimtus butus, griūvančius pastatus, daugybę korupcijos pavyzdžių. Pavyzdžiui viename Rusijos mieste valdžia vietoj žaidimų aikštelės norėjo pastatyti kavinę, teritoriją aptvėrė didžiule tvora, tačiau jau aštuonerius metus nieko nedaro. Rusijos gyventojai nusprendė netylėti ir parodyti savo balsą, tačiau šiek tiek kita forma.

Labai dažnai tenka matyti nepasitenkinimą valdžia, tačiau labai svarbu yra, kad kiekvienas žmogus netylėtų, būtų pilietiškas ir išsakytų savo balsą. Viskas atrodo paprasta, tačiau kai valstybė yra valdoma diktatoriaus – taisyklės keičiasi. Žmonės, kurie nusprendžia pasakyti kažką, kas neįtinka valdžiai, būna sodinami į kalėjimus, jiems suteikiamos gyvenimo sąlygos yra pasibaisėtinos.  Rusijoje kalbėti apie Vladimirą Putiną nėra priimta, o jį kritikuoti prilygsta nuodėmei.

Kodėl verta pamatyti šį filmą?  Šių dienų įvykiai kaimyninėje valstybėje Baltarusijoje puikiai parodo, kad žmonės pasirengę kalbėti, jie nori kovoti už savo laisvę, už savo teises ir už demokratinę valstybę ateities kartoms. Šiame filme taip pat perteikiamas žmonių balsas, tik kita forma nei šių dienų įvykiai Baltarusijoje. Nesvarbu kaip, tačiau  yra labai svarbu sukilti ir pradėti išsakyti savo nuomonę.

Norisi tikėti, kad piliečių balsas bus aukščiausioje valdžios pozicijoje, o jums siūlome pažiūrėti filmą „Pamatų duobė“, kuriame matome žmonių pilietiškumą ir norą būti išgirstiems.