3.139.70.131
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Autorius
Monika Petkevičiūtė
Data
2022-12-16

Neplanuotas nėštumas? Pagalbos ranką išties „Krizinio nėštumo centras“

Autorius
Monika Petkevičiūtė
Data
2022-12-16

Neplanuotas nėštumas? Pagalbos ranką išties „Krizinio nėštumo centras“

Dvi juostelės… Išgirdus tokį pasakymą pagalvojame tik apie vieną dalyką – nėštumą. Tai gali būti ne „stebuklo‟ prasidėjimo laikotarpis, o bemiegės naktys ir begalės minčių, jei jas išvysti tenka nepageidaujamu metu. Kartu su mintimis atsiranda ir daug klausimų.

Kur ieškoti pagalbos?

Krizinio nėštumo centras – kai kurioms merginoms jau žinoma įstaiga, bet pažiūrėkime į ją plačiau ir aptarkime, kodėl iš tiesų ten vertėtų apsilankyti ir kokios pagalbos sulauktum.

Būstinė įsikūrusi Vilniuje, bet pagalba teikiama visoje Lietuvoje.

Kokie ženklai, kad laukiuosi?

Visų pirma greičiausiai susidursi su įrodymų ieškojimu ar tau tai nutiko išties, todėl gali prasidėti daug laiko atimantis ir varginantis simptomų ieškojimas forumuose ar nepatikimuose puslapiuose, bet juk negalima pamiršti, kad kiekviena moteris išgyvena pirmuosius simptomus kitaip, todėl skaityti forumuose pateikiamus kitų merginų išgyvenimus nėra tikslinga. Krizinio nėštumo centro tinklapyje rasi visą sąrašą galimų nėštumo simptomų ir su tuo susijusių patarimų – pvz.: apie kitus patikimus nėštumo nustatymo būdus.

Palaikymas

Reikia pripažinti, kad ne kiekviena mergina turi palaikantį žmogų ar drįsta jam pasipasakoti, o juk sakoma, kad nepažįstamam kartais pasipasakoti ir lengviau! Ir tokį žmogų tikrai rasi „Krizinio nėštumo centre“.  Jame yra darbuotojų, pasirengusių dieną ar naktį padėti tau, išvydus dvi rausvas juosteles, todėl nesidrovėk ir kreipkis pagalbos, jei žinai, kad tau jos reikia. Tie darbuotojai ten tam ir yra, laukdami, kada bus reikalingi.

Medicininė ir psichologinė pagalba (skubi)

Didžiuosiuose Lietuvos miestuose medicininė pagalba suteikiama tą pačią ar kitą savaitę. Mažesniuose Lietuvos miesteliuose tokią pagalbą pasiekti yra šiek tiek sunkiau, todėl pats centras rekomenduoja didžiųjų miestų medicinos įstaigas, net tik dėl to, bet ir vardan pagalbos kokybės.

Psichologinės pagalbos suteikimas

Psichologinės pagalbos prieinamumas yra lengvesnis, nes galima surengti nuotolinį susitikimą, kuris, tikėtina, galėtų įvykti jau kitą dieną. Jei yra skubu – siekiama daryti viską, kad asmuo pagalbą gautų dar tą pačią dieną. Taip pat esant poreikiui galima kreiptis ir į tokias pagalbos linijas, kaip „Jaunimo linija“, „Vilties linija“ ar „Tėvų linija“.