52.55.55.239
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Autorius
Liepa Vanagaitė
Data
2021-02-02

Lietuva pasaulyje ar pasaulis Lietuvoje? Karantino kelionės

Autorius
Liepa Vanagaitė
Data
2021-02-02

Lietuva pasaulyje ar pasaulis Lietuvoje? Karantino kelionės

Kelionės. Tikriausiai jų dabar daugelis žmonių pasiilgsta labiausiai. Visą pasaulį šiuo metu varžo COVID-19 pandemija. Keliauti į užsienio šalis dabar yra nerekomenduojama ir, negana to, ribojamas mūsų judėjimas Lietuvos ribose. Tačiau noro keliauti, atrasti nepažintas vietas iš mūsų niekas neatėmė ir, viliuosi, to nepadarys. Taigi, tenka ieškoti naujų, įdomių vietų mūsų gimtajame krašte.  Čia tikrai galima pasijausti it svečiose šalyse, nes Lietuvoje galima rasti ypatingų vietovardžių… O gal tai ne tik vietovardžių, bet ir įspūdingų, dėmesio vertų vietų?

Indija – ne tik Azijoje, bet ir Šilalės rajone

Kaimą išties egzotišku pavadinimu galima rasti netoli Šilalės, Pagramančio regioniniame parke. Indija patraukia ne vien įdomiu pavadinimu, bet ir nuostabia gamta. Čia reikia aplankyti piliakalnį, ant kurio stūksojo Putvės pilis. Nuo piliakalnio atsiveria nuostabaus grožio kraštovaizdis. O ir pats Indijos kaimas yra išsidėstęs Akmenos slėnio amfiteatro apačioje, taigi tikrai bus į ką paganyti akis. Negi nevilioja galimybė draugams pasakyti, kad lankėtės Indijoje…?

Paryžius – Prancūzijos sostinė ir gyvenvietė prie Jonavos

Jei turi svajonę nusivežti savo ypatingiausią žmogų į meilės miestą, greičiausiai artimiausiu metu to padaryti nepavyks. Bet juk visada galima rasti alternatyvų ir romantišką kelionę suorganizuoti Lietuvoje. Ir ne šiaip romantišką, bet į lietuviškąjį Paryžių! Kaimas išsidėstęs kairiajame Neries krante. Netoli yra įdomi vieta apsilankyti – tai Varpių akmens amžiaus stovyklos pėdsakai. Bei, žinoma, negalima praleisti svarbiausios šios kelionės dalies. Paryžiuje yra priešgaisrinis miško stebėjimo bokštas, vietinių gyventojų vadinamas „Eifelio bokštu“. Tikrai kupina meilės vietovė!

Šveicarija. Taip pat Lietuvoje!

Jonava tikrai gali didžiuotis, kai aplink tiek įdomiai pavadintų vietovių. Ne išimtis ir Šveicarija. Jei po karantino planuojate aplankyti kalnus tikrojoje Šveicarijoje, tai nepamirškite prieš tai užsukti į lietuviškąją Šveicariją. Tai miestelis, kuriame veiklos galima rasti kone kiekvienam: sporto entuziastai ras tam pritaikytą centrą, panorę pailsėti gali rinktis paplūdimį prie Šveicarijos tvenkinio. Taip pat turistams privalu apsilankyti čia įkurtame Jonavos krašto muziejaus tautodailės ir amatų centre ir nuostabiame Baborlaukio dvare. Įspūdžių Šveicarijoje netrūks!

Taigi, rekomendacijų sąrašas šįkart toks. Galbūt tai vienos įdomesnių vietovių, tačiau tikrai ne visos. Vaizdingų vietų galima rasti visoje Lietuvoje. Todėl kviečiu keliauti į netolimas keliones saugiai ir nelaužyti karantino ribojimų.

Instagram profiliai, padėsiantys planuoti savo maršrutą savo rajone: