54.198.37.250
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Autorius
Evelina Raugaitė
Data
2022-10-25

Kulinarinių kelionių idėjos Lietuvoje

Autorius
Evelina Raugaitė
Data
2022-10-25

Kulinarinių kelionių idėjos Lietuvoje

Daugelis žmonių mėgsta laisvalaikį leisti keliaudami. Keliavimas – tai maloni patirtis, kuri padeda pabėgti nuo kasdienybės, suteikia gerų prisiminimų ir galimybę pažinti naujų žmonių, įgyti žinių ir patirčių. Keliaujant įspūdžių galima pasisemti ne tik akimis, bet ir liežuviu. Daugelis mūsų mėgstame skaniai pavalgyti ir norime savo lėkštėse atrasti kuo daugiau gurmaniškų naujovių. Dažnai siekiant atrasti naujų skonių žmonės keliauja į kitas šalis, kaip Italija ar Prancūzija. Tačiau Lietuva turi taip pat puikų kulinarinį paveldą ir gali pasiūlyti daugybę kulinarinių atradimų ir degustacijų.

Rokiškio Ilzenbergo dvaras

Netoli Latvijos sienos, prie Ilgio ir Apvaliojo ežerų yra įsikūręs Ilzenbergo dvaras. Tai išpuoselėtas šimtametis parkas su daugiau nei 3 kilometrų ilgio pasivaikščiojimo takais ir įvairia gyvūnija. Prie dvaro esančiame parke yra meniškos skulptūros, Ilzenbergo dvaro ąžuolas galiūnas ir jaunavedžių mėgstama Meilės sala. Šio dvaro parke, daugelio medžių apsuptyje yra puikus Grill restoranas. Lietuvoje yra mėgstami ant grilio ruošti patiekalai bei įvairios patiekalų naujovės. Rokiškio Ilzenbergo dvare galima paragauti egzotiškų patiekalų – rūkytų vištų kiaušinių ir ant grilio paruoštos vietnamietiškos Pho sriubos. Dvaro šeimininkai puoselėjo skirtingų tautų  tradicijas, tai lėmė, kad dabartiniame dvaro meniu galima rasti daug kitų regionų skanėstų. Šiame dvare galima paragauti ne tik įvairių patiekalų, bet ir padegustuoti unikalių vynų dvaro gotikiniame rūsyje.

Raudondvario muziejus

Raudondvario pilies dvaras – tai  Lietuvos renesanso architektūros lobis, esantis netoli Kauno Nevėžio ir Nemuno sankirtos. Pagrindinį pastatą sudaro pilies rūmai su bokštu. Dvare gausu visuomenės erdvėms pritaikytų erdvių: Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras, menų inkubatorius, mobili teatro ir koncertų salė bei oranžerijoje įsikūręs restoranas, kuriame galima paragauti unikalios apelsinų sriubos. Tai tikras dvaro pasididžiavimas. Raudondvario dvarą valdę grafai Tiškevičiai didžiavosi unikalia citrusinių augalų kolekcija ir svečius vaišindavo spalvingais vaisiais. Šiame restorane yra atkurti autentiški viduramžių, renesanso ir baroko epochų patiekalai, kurie yra šiuolaikiškai interpretuoti. Galima teigti, kad šiame restorane galima paragauti tokių patiekalų, kuriuos valgė įtakingieji Radvilos.

Šiaulių „Valerijono“ arbatinė

Šiauliuose, Vilniaus gatvėje yra įsikūrusi  viena seniausių miesto  vaistinė „Valerijonas“. Ši vaistinė didžiuojasi istorine vieta – rūsiu, nes nuo vaistinės atsiradimo ji priklausė žydams, kol Holokausto metu žuvo visa vaistininkų šeima. Dabar rūsyje yra įkurtas vaistininkystės muziejus, kur yra gausybė eksponatų. Dar vienas vaistinės pasididžiavimas rusų kalba parašyta vaistų aprašų ir gamybos instrukcijų knyga. Be šių istorinių vertybių, vaistinėje galima atrasti ir ką paskanauti. Iš pradžių buvo vieta, kur gali atsigerti žolelių arbatos, o dabar galima paragauti netradicinių vegetariškų patiekalų: cepelinų su  avinžirniais arba grikiais, daigintų lęšių su ekologišku majonezu, iš jogurto ar mėlynių pagamintų ledų.