3.95.231.212
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2020-09-07
Skaitymo trukmė
2 minutės

Kaip nerealias idėjas paversti realybe?

Data
2020-09-07
Skaitymo trukmė
2 minutės

Kaip nerealias idėjas paversti realybe?

Mes, jaunimas, kone kiekvieną dieną sugalvojame, ką nors naujo. Galvoje užgimsta begalė idėjų, kurios praturtintų kasdienį gyvenimą, suteiktų pagalbą kitiems arba būtų tiesiog kažkas linksmo, įsimintino ir įspūdingo, bet… Bet beveik visos nerealios idėjos lieka užmirštos, nes paprasčiausiai nežinome, ką su jomis daryti: kas gali padėti įgyvendinti idėją, kur kreiptis dėl finansinės pagalbos ir apskritai, kokia iš to nauda?

Taigi, kur ieškoti pagalbos, kad nerealios idėjos galiausiai taptų realybe?                         

Turint idėją, skubiąją pirmąją pagalbą visada pasiruošę suteikti savivaldybėse dirbantys Jaunimo reikalų koordinatoriai (JRK). JRK pareigos yra užimtos visose Lietuvos savivaldybėse, išskyrus dvi: Raseinių ir Jurbarko rajonų. Apsilankius pas Jaunimo reikalų koordinatorių savo savivaldybėje, jis be abejonės atsakys turint klausimų:

  • dėl jaunimo organizacijos ar klubo steigimo;
  • dėl projektų ir finansavimo galimybių;
  • dėl niekur nedirbančio, nesimokančio jaunimo užimtumo galimybių;
  • dėl savanoriškos veiklos;
  • dėl renginių organizavimo;
  • dėl įvairių idėjų ir pasiūlymų jaunimui.

Su Jaunimo reikalų koordinatoriumi aptarus idėjos pobūdį bei išsikeltus tikslus, jis tave nukreips, kur pagalbos galima ieškoti toliau. Jeigu idėja verslo, tikėtina, kad bus pasiūlyta apsilankyti Jaunimo darbo centre. Turint tik jaunimui aktualią idėją, gali būti, kad būsi nukreiptas į kurią nors jaunimo organizaciją – ten, kur renkasi motyvuotas Lietuvos jaunimas, kuris gali padėti išplėtoti idėją bei ją įgyvendinti.

Tokį idėjos įgyvendinimo kelią galima ir sutrumpinti turint patirties, dalyvaujant jaunimo organizacijų veikloje, prisidedant prie įvairių renginių organizavimo. Tai puikiai įrodė grupelė Plungės r. jaunuolių, sugebėjusių per 1.5 mėnesio suorganizuoti patriotišką festivalį Liepos 6 d. proga „Mindėėė“. Idėja kilo paprasto pokalbio metu iškėlus problemą, kad vasarą jaunimas Plungėje neturi, ką veikti. Kadangi jie tiksliai žinojo, kur reikia kreiptis, negaišo laiko ir pradėjo nuo leidimo organizuoti renginį Plungės seniūnijoje. Jį gavę, festivalio organizavimą tęsė rėmėjų, kurie patikėtų jų idėja, paieška. Ypatingai daug pagalbos ieškant ryšių suteikė Eurodesk Lietuva atstovė Plungėje. Organizatoriai teigia, kad tiek daug ryšių ir kontaktų nėra gavę iš kitų. Suradus bendraminčių, išdiskutavus idėją, nebuvo sunku ją įgyvendinti. Būtina paminėti, kad buvo skirta labai daug laiko kiekvieno dalyko tobulinimui, kiekvienos detalės, kiekvienos smulkmenos paruošimui. To rezultatas – dvejus metus iš eilės Plungės r. vykstantis festivalis „Mindėėė“, kuriame apsilankyti yra kviečiami tiek jauni, tiek vyresni. Ir tai yra tik vienas įgyvendintų nerealių idėjų pavyzdys.

Kiekvienam turinčiam motyvacijos veikti, idėjų nestokojančiam jaunuoliui Lietuvoje yra suteikiamos visos galimybės tai daryti. Tereikia žinoti, kurias duris pravėrus nerealios idėjos ir svajonės išsipildo.

Susisiek su JRK savo savivaldybėje čia.