3.149.230.44
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Autorius
Ieva Stankevičiūtė
Data
2021-10-25

Kaip mes kenkiame aplinkai?

Autorius
Ieva Stankevičiūtė
Data
2021-10-25

Kaip mes kenkiame aplinkai?

„Iš jūros gelmių“ (ang. „From the Wild Sea“) – Danijos filmų kūrėjos Robin Petré sukurtas dokumentinis filmas, priverčiantis susimąstyti apie žmogaus daromą žalą gamtai ir suteikiantis galimybę pamatyti, kaip gelbėtojai gelbėja jūros gyvūnų gyvybes.

Kartais net nepagalvojame, jog įvairūs teršalai, šiukšlės ir kitos atliekos pasiekia net atokiausius jūrų kampelius, kad dėl žmogaus veiklos kas metus kyla jūros lygis ir vis dažniau išgirstame naujienas apie garsiai nuaidėjusias pavojų keliančias audras. Visai nekaltai atrodantys kasdieniai mūsų įpročiai po truputį neigiamai veikią gamtą. Filmas „Iš jūros gelmių“ labai aiškiai parodo, kokia yra mūsų patogaus gyvenimo blogoji pusė ir kaip tai veikia gamtą. Kaip dėl pavojingų atliekų kenčia skirtingi vandens organizmai ir kodėl tai labai pavojinga. Filmo žiūrovams suteikiama išskirtinė galimybė išvysti, kokių pavojingų medžiagų yra randama gyvūnų organizmuose ir kaip tai kenkia tiek jiems, tiek aplinkai.

Dokumentinis filmas „Iš jūros gelmių“ kalba šiomis dienomis labai aktualia tema. Jis skatina žmonių sąmoningumą ir domėjimąsi mus supančia aplinka. Dokumentikos žanras yra gana savotiškas, tačiau visus, bent kiek besidominčius, kas vyksta mūsų gamtoje, tikrai sudomins. Danų kilmės dokumentikoje gausu informacijos, bet ji pateikta įdomiai, tad sekti siužeto liniją nėra sudėtinga. Filmas nuoseklus, sklandžiai pereinantis nuo vienos scenos prie kitos. Parinktos puikios filmavimo vietos jūros pakrantėje puikiai atspindi filmą ir jo temą.

Juosta yra gana jautri, tačiau žiūrėdamas pamatysi, kaip žmonijos veiksmai glaudžiai susiję su mus supančia aplinka. Dokumentika priverčia susimąstyti apie tam tikrus mūsų sprendimus. Tai liūdnas, tačiau vertas dėmesio filmas.