18.118.12.222
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Autorius
Kamilė Balaševičiūtė
Data
2021-10-18

Gyvenimo pokyčiai kino juostoje „Rajono panos“

Autorius
Kamilė Balaševičiūtė
Data
2021-10-18

Gyvenimo pokyčiai kino juostoje „Rajono panos“

Kiekvienas iš mūsų pereina tam tikrus gyvenimo ciklus. Dar vaikystėje susiduriame su įvairių žmonių grupėmis, susirandame draugų ir tik su nedidele dalimi jų pereiname paauglystės ciklą. Draugai ir aplinkiniai dar paauglystėje ugdo mums tam tikras savybes,  mąstyseną ir gyvenimo būdą. Viskas, ką žmogus patyrė praeityje, kokį gyvenimo būdą pasirinko gyventi,  turi įtakos naujam šeimos ciklo kūrimui.

Apie gyvenimo ciklų pokyčius kalbama Ellen Fiske ir Ellinor Hallin režisuotoje kino juostoje „Rajono panos“ (Scheme Birds). Šis „Nepatogaus kino“ festivalio filmas  2019 m. „Tribeca“ filmų  festivalyje buvo įvertintas kaip geriausias dokumentinis  filmas.  Ši kino juosta mums atskleidžia, kokius gyvenimo ciklus gali išgyventi žmogus, gyvenantis vietovėje, kurioje nėra jokių perspektyvų, aplinkoje pilna pykčių, muštynių, alkoholio ir narkotikų. Šis filmas vaizduoja su kokiais gyvenimo sunkumais susiduria paaugliai anksti susidūrę su šeimos kūrimu, narkotikų sukeltomis traumomis.

Dokumentinis filmas „Rajono panos“ tai jaunos merginos Gemmos gyvenimo ciklų istorija. Gemmą nuo vaikystės augina senelis. Paauglystės laikotarpyje mergina labai daug rūko, o jos draugai ir vaikinas geria bei vartoja narkotikus. Viskas gyvenime pradėjo keistis, kai mergina sukūrė šeimą. Gemma stengėsi būti tokia mama, kurios pati neturėjo. Kartu su vaikinu mergina turėjo planų, tačiau dėl to nieko nedarė. Jos vaikinas toliau vartojo alkoholį, draugai svaiginosi narkotikais. Dalinai tai išardė šeimą ir net sužlugdė draugų gyvenimus.

Pamačius filmo siužetą pasidaro nepatogu, tai verčia susimastyti, kokioje aplinkoje gyvename. Kaip viską gali sugadinti dalykai, kurie šiuolaikinėje visuomenėje tampa labai dažni ir nesustabdomi. Filmas mums atveria akis ir verčia susimąstyti, ką galime pakeisti, kad artimoje aplinkoje neįvyktų panašių įvykių, kurie įvyko „Rajono panos“ kino juostoje.

Visą informaciją apie „Nepatogaus kino“ festivalį ir šį filmą rasi čia.