3.239.119.159
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Autorius
Aneta Beginskaitė
Data
2022-10-20

Chelsea viešbučio sapnai

Autorius
Aneta Beginskaitė
Data
2022-10-20

Chelsea viešbučio sapnai

Chelsea viešbutis buvo tarsi bohemiško gyvenimo namai Niujorke, kuriame lankydavosi įvairiausio plauko menininkai: Patti Smith, Oscar Wilde, Salvador Dali, Skye Ferrante, Andy Warhol, Merle Lister.

Visas filmo veiksmas vyksta realiajame Chelsea viešbutyje. Rodomi dirbantys statybininkai, išdarinėti koridoriai, sienos, apklijuotos plastiku, viešbutyje gyvenančių rezidentų gyvenimas permainingoje aplinkoje. Viešbutis devynis metus yra tarsi tarpinėje stotelyje. Jis praradęs žavaus meno centro vaidmenį, bet dar galutinai neužmiršęs bohemiško gyvenimo. Jame vis dar gyvena senieji menininkai. Jie turi skirtingus požiūrius į viešbučio renovaciją: vieni nori užtęsti statybas ir taip išlaikyti mažą nuomos kainą, kiti – kad greičiau pasibaigtų statybos, kad vėl galėtų gyventi kaip normalūs žmonės. Taip pat jaučiama baimė, kad pasibaigus renovacijai viešbutis gali nebeišlikti bohemiško gyvenimo traukos centru, kiti tikisi, kad toks ir nebūtų. 

Viena iš Chelsea viešbučio gyventojų filme pasakė, kad gimstame autentiški, o mirštame kopijomis. Tai tarsi apibendrina senųjų rezidentų ir viešbučio likimą. Jie visi buvo autentiški savo kūryba, o viešbutis savo kitokia paskirtimi. Jis traukė laisvesnius, kūrybiškesnius žmones ir leido pilnai atsiverti viešbučio kambariuose, bet dabar ir rezidentai, ir viešbučio žavesys gęsta. Jie visi praranda savitumą, nebeturi jėgų toliau kurti ir suvienodėja. Jie lėtai miršta. 

Režisierės nesiėmė atskleisti Chelsea viešbučio išsamios istorijos bei per daug nesigilino į jame apsistojusių gyventojų pasaulį. Jos tarsi norėjo perteikti jausmą, atmosferą, ką šis viešbutis kelia ir kokią reikšmę tai turi kitų žmonių gyvenimams. Nors renovacija galiausiai įvyks bei po kiek laiko išsikraustys senieji rezidentai, Chelsea viešbutis liks tarsi blankus sapnas apie kitokių laikų gyvenimą Niujorke.