3.140.242.165
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Autorius
Gabija Šinkevičiūtė
Data
2021-01-11

Atrask savo asmeninį mentorių!

Autorius
Gabija Šinkevičiūtė
Data
2021-01-11

Atrask savo asmeninį mentorių!

Retkarčiais pagalvoji, kas tu dabar esi, kokių tau žinių ir įgūdžių trūksta, kas tau pavyksta, o kas ne, tačiau supranti, jog dažnai pačiam atsakyti į šiuos klausimus yra sunku. Tarsi trūksta žmogaus, galinčio į tave pažvelgti iš šono ir padedančio atrasti atsakymus tokiems svarstymams. Bandai konsultuotis su šeimos nariais ar draugais, bet jauti kad to nepakanka. Žinau viską turi tau pasiūlymą, kaip naujais būdais tu gali tobulėti ir atrasti save, o ta priemonė yra mentorystė.

Mentorystė yra savanorišku principu paremta idėja, kurios metu mentorius padeda tau atrasti savo kelią, jei esi nežinomybėje ar abejonėse. Galbūt jau studijuoji ar mokaisi, turi susikūręs viziją, ką norėtum veikti gyvenime, bet nežinai nuo ko pradėti, ko tau trūksta tvirtesniam ir gilesniam įsitraukimui į tam tikrą sritį. Mentorius yra puiki išeitis. Toks patyręs ir patikimas patarėjas yra savo  srities profesionalas, sukaupęs daugybę patirties ir praėjęs visus tuos klausimų ir mokymosi kelius, kurie dar tavęs laukia, ir dabar yra pasiruošęs tau padėti!

Todėl toliau rasi keturis projektus, galinčius tau padėti tavo kelionėje profesinio ar emocinio lavinimosi kelyje!

idialogue.lt

idialogue yra nemokama karjeros mentorystės platforma. Čia suvedami skirtingos patirties, bet panašių interesų žmonės trijų mėnesių bendradarbiavimui. Mokinys ar ugdomasis gauna atsakymų, kurie skatina veikti ir veikti kryptingai.

Mentoriai yra iš daugybės skirtingų sričių, tokių kaip žiniasklaida, verslo vystymas, vadovavimas, studijų pagalba, švietimas, psichologija, organizavimas, startups, kalbos ir kt. Jie dalinsis savo  patirtimi ir rekomendacijomis tam kad keltų tavo kompetenciją, plėstų pažinčių ratą, supažindintų su naujomis galimybėmis.

Tau tereikia apsilankyti internetiniame puslapyje ir užsiregsitruoti! Registruotis ir ieškoti naujo mentoriaus gali bet kada. Po registracijos gali pradėti rinktis bet kurį iš mentorių. Suformulavęs tikslą ir platformos pagalba išsiuntęs kvietimą, per 48 valandas nurodytu el. paštu sulauksi mentoriaus taip arba ne. Pozityvaus atsakymo atveju tavo atsakomybė bus per 48 val. su juo susisiekti.

Net 900 metorystės porų 2020 metais, o šio projekto rėmėjai yra Vilniaus, Vytauto Didžiojo, Vilniaus Gedimino Technikos Universitetai ir kt.

Taip pat savo tobulėjimui, gali rasti ir daugybe straipsnių ir video pokalbių su įvairiais Lietuvos žmonėmis, savo sričių profesionalais, besidalinančiais savo patirtimi.

Apsilankyk –  https://www.idialogue.lt/

LT BIG BROTHER

LT Big Brother projektas buvo pradėtas Londone 2009 metais LCLC (Lithuanian City of London Club) klubo iniciatyva. Nuo 2011 metų projektą pradėjo globoti ir Global Lithuanian Leaders profesionalų klubas. LT Big Brother projektas gyvuoja dėka 20 savanoriškai dirbančių žmonių, kurie tiki šio projekto misija bei prisideda prie sėkmingų iniciatyvų įgyvendinimo.

Per pirmąjį dešimtmetį į projektą įsitraukė daugiau nei 2500 dalyvių, kurie sėkmingai suformavo 1300 mentorių bei ugdytinių poras. Kasmet vykstanti 9 mėnesių trukmės programa sulaukia  apie 300 dalyvių iš 24 skirtingų šalių.

Dažnai aptariamos mentorystės kryptys yra karjeros planavimas, patarimai stojantiems į magistrantūros / doktorantūros programas, patarimai ieškant profesinės praktikos ar darbo, verslo idėjos aptarimas ar verslo pradžia.

Tapti mažaisiais broliais ir seserimis kviečiami paskutinių metų studentai, jauni profesionalai. Big Brothers/Big Sisters yra 200 mentorių, profesionalų, startuolių įkūrėjų, su mažiausiai 5-10 metų darbo patirtimis. Big Brothers ir Big Sisters atstovauja ekonomikos, finansų, verslo vadybos, teisės, tarptautinių santykių, politikos, konsultacijų, medicinos, inžinerijos mokslų, menų ir kitas sritis.

Projekto atranka vyksta vieną kartą metuose, aplikacijų priėmimas prasideda kovo mėnesį. Studentai ir jaunieji profesionalai iki nurodyto termino siunčia motyvacinius laiškus, gyvenimo aprašymus ir prioriteto tvarka pasirenka iki dviejų pageidaujamų mentorių iš puslapyje pateiktų mentorių sąrašų. Formali projekto trukmė – apie 9 mėn., nuo gegužės iki gruodžio pabaigos.

Apsilankyk – ltbigbrother.com

ŽALIANAMIS

Žalianamis yra jaunimo centras organizuojantis ilgalaikę mentorystę ir individualias konsultacijas – Virsmas.

„VIRSMAS“ pradėjo veikti 2018 ir buvo vykdomas atvirajame jaunimo centre Žalianamis, orientuotą į jaunų žmonių (14-29 amžiaus) emocinės ir fizinės sveikatos stiprinimą bei karjeros orientavimą

Po dvejų metų, projektui pasibaigus, 2020 metais jis tęsiasi, kaip „VIRSMAS 2“. Šio proceso pradžioje jaunas žmogus turi galimybę pasirinkti jam artimiausią jaunimo darbuotoją, kuris tampa dalyvio „Mentoriumi“ ir palydovu. Šiuo metu Žalianamio komandoje dirba keturios jaunimo darbuotojos. Brigita, kuri vykdo mentorystę per savanorystės programą „Laisvė mokytis savanorystėje“, pagrįstą kritinio mąstymo lavinimu; Gintarė, kurios specializacija yra karjeros orientavimas, savirealizacijos paieška bei vidinių nuostatų keitimas; Giedrė, kurios specializacija yra asmenybės sugrįžimas į vientisumą per kūno, proto ir emocijų apjungimą į vienį; ir Aušra, kuri specializuojasi jauno žmogaus kūrybinio potencialo išlaisvinimu per meninę raišką.

Su mentoriaus pagalba, kiekvienas jaunas žmogus iš pradžių atranda savo esminius poreikius, išgrynina pagrindinius vidinius ir/arba išorinius iššūkius ir nusibrėžia savo norimus siektinus tikslus.

Projektas „VIRSMAS 2“ tęsis iki 2021 metų pabaigos ir nuo naujųjų metų sausio mėnesio bus renkami nauji dalyviai, kurie norėtų geriau pažinti save ir keliauti kartu per ilgalaikės mentorystės procesą šalia pasirinkto jaunimo darbuotojo bei su kitų konsultantų pagalba. Individualios konsultacijos nėra dalis vien karjeros orientavimo krypties. Gali  konsultuotis su pasirinktais konsultantais visais tau rūpimais gyvenimo klausimais.

Projektas aprėpia keturias pagrindines sritis: emocinės sveikatos stiprinimo veiklas, fizinės sveikatos stiprinimo veiklas, karjeros palydėjimo veiklas ir savanorystės programos veiklas.

Taip pat Žalianamis organizuoja ir kitus projektus, kaip Emocinės Gerovės Kūrimas Virtualiai.

Projekto tikslas yra edukuoti ir suteikti 7-18 m. mokiniams naujų įrankių, padedančių stiprinti emocinę sveikatą bei gerinti emocinę savijautą, labiau pažinti save ir savo emocijas, lavinant emocinį intelektą, bei išmokti atrasti ir palaikyti vidinę ramybę karantino laikotarpiu.

Šis projektas yra sutelktas į moksleivių emocinės sveikatos stiprinimą bei emocinės savijautos gerinimą karantino metu kuomet mokymosi procesas vyksta nuotoliniu būdu.

Apsilankyk – zalianamis.lt

ROTARY ACADEMY

Rotary Akademija yra jau 12 metus vykstanti savanoriška profesinės mentorystės programa, skirta Lietuvoje gyvenančiam jaunimui. Pozityvūs ir sėkmingi gyvenimo pavyzdžiai leidžia optimistiškai žvelgti į savo galimybes, jas patikrinant per akademijos suteikiamomis galimybėmis.

Lietuvos Rotary klubų nariai, geriausi įvairių veiklos sričių profesionalai, sukaupę verslo, profesinę ir, svarbiausia, gyvenimišką patirtį, tiesia pagalbos ranką jaunuoliams (nuo 18 iki 29 metų), nusprendusiems pradėti naują savęs atradimo etapą.

Pagrindinis projekto tikslas – drąsinti jaunus žmones tapti sėkmingais ir atsakingais visuomenės piliečiais bei pasiekti savo užsibrėžtus tikslus. Architektai, karjeros konsultantai, menotyrininkai, verslo ir vadybos atstovai,  prodiuseriai, profesionalai medijų versle kaip reklama ir kt. yra pasiruošę tau padėti!

Apsilankyk – rotaryakademija.lt