44.203.219.117
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2020-10-07

Žurnalistikos konkursas „Afrika nėra šalis”

Data
2020-10-07

Žurnalistikos konkursas „Afrika nėra šalis”

Ar jau girdėjai apie inovatorius iš Togo, kuriančius 3D spausdintuvus ir robotus iš atliekų? Arba apie Nigerijos dainininkus, dominuojančius pasaulio muzikos reitingų lentelėse? Arba apie Afrikos mokslininkus kovos su koronavirusu priešakyje?

Jeigu šios naujienos nepatenka į tavo akiratį, o apie Afriką girdėjai tik kaip apie skurdo, safarių bei nuolatinių karų kraštą – metas šias tendencijas keisti! Skrisk į pasirinktą Afrikos šalį, surask unikalias istorijas ir su profesionalų pagalba papasakok jas Lietuvai!

Konkurso metu Afrikos tyrimų ir konsultacijų centro „Afriko“ ir atsakingos žurnalistikos erdvės NARA (anksčiau – „Nanook“) komanda atrinks 60 moksleivių, kurie dalyvaus mokymuose ir su profesionalų pagalba kurs savo žurnalistinius pasakojimus. Du geriausiai pasirodę moksleiviai kartu su konkurso organizatoriais skris į pasirinktą Afrikos šalį.

Pildyk dalyvio anketą bei pridėk kelis savo kūrybos darbus iki spalio 15 d.

Konkurse gali dalyvauti:

  • Jeigu 2021 m. sausio 19 d. tau bus suėję 16 metų;
  • Jeigu savo ateitį sieji su istorijų pasakojimu (rašymu, filmavimu, įgarsinimu ir kitų medijų naudojimu);
  • Pildydamas anketą pridedi kelis savo kūrybinių darbu pavyzdžius, kurie parodo tavo istorijų pasakojimo gebėjimus. Tai gali būti filmukai ir filmai, fotografijos, rašiniai, reakcijų sulaukę socialinių tinklų įrašai.

Daugiau apie konkursą skaityk čia.