54.81.33.119
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2020-12-11
Žymės

Žiūrėk LUX kino apdovanojimų filmus neišeidamas iš namų!

Data
2020-12-11

Žiūrėk LUX kino apdovanojimų filmus neišeidamas iš namų!

Europos Parlamentas nuolat skiria dėmesį kultūrą puoselėjančioms iniciatyvoms. Viena tokių – LUX kino apdovanojimas.  Iki gruodžio 17 d. galėsi stebėti du šiam apdovanojimui anksčiau nominuotus filmus savo namų kine.

Gruodžio 11-17 dienomis Europos Parlamento biuras Lietuvoje kviečia į „LUX Europos publikos kino savaitę namuose“. Jos metu platformoje https://www.kinofondas.lt/ bus galima nemokamai pamatyti šiuos anksčiau LUX kino apdovanojimui nominuotus filmus:

„Mergina“

(Rež. Lukas Dhont, 2018 m., Belgija ir Nyderlandai)
Lara Verhaeghen yra penkiolikmetė profesionalia balerina siekianti tapti transseksualė mergina, kuri stoja į prestižinę baleto mokyklą Antverpene. Ar ji bus priimta į mokyklą, priklauso nuo pasirodymo per 8 savaičių bandomąjį laikotarpį. Tokiu atveju ji su savo tėvu prancūzakalbiu Mathiasu ir jaunesniuoju broliu kraustysis arčiau mokyklos.
Tuo pat metu Lara su savo gydytojais konsultuojasi dėl savo lyties disforijos, vartoja brendimo blokatorius, taip pat reguliariai lankosi pas psichiatrą. Jos psichiatras, kaip ir tėvas, ją labai palaiko ir bando numalšinti savo baimes, tačiau su nauja mokykla ir brendimu susiję sunkumai pradeda imti viršų.
Nuoroda į nemokamą filmo peržiūrąhttps://bit.ly/MERGINA_LUX

„Riba“

(Rež. Ali Abbasi, 2018 m., Švedija ir Danija)
Tina sėkmingai dirba Švedijos muitinės tarnyboje, kurioje praverčia antžmogiška uoslė kitų emocijoms, įskaitant kaltę ir gėdą, kas padeda aptikti kontrabandą. Groteskiškos išvaizdos mergina gyvena nuošaliame miške esančiame name su kinologu Rolandu.
Vieną dieną pasienyje Tinos uoslė leidžia atrasti atminties kortelę su vaikų pornografija. Sužavėtas viršininkas paprašo jos pagalbos tęsiant tyrimą. Kitą dieną muitinėje pasirodo keistas vyras su į Tinos panašiais veido bruožais. Tolimesnė istorija Tinai leis apie save sužinoti gerokai daugiau.
Nuoroda į nemokamą filmo peržiūrąhttps://bit.ly/RIBA_LUX