3.14.6.194
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2023-03-24
Žymės

Vilniaus universitetui 444

Data
2023-03-24

Vilniaus universitetui 444

Balandžio 1 d. Vilniaus universitetas švenčia 444-ąjį gimtadienį. Kartu švęsti kviečiama VU bendruomenė, vilniečiai ir miesto svečiai.

  • (Ne)Pasakotos Vilniaus universiteto istorijos
    Kovo 29 d. 18 val. | VU Istorijos fakulteto kavinė

VU Kultūros centras 444-ojo VU gimtadienio proga kviečia į renginį „(Ne)pasakotos VU istorijos“. Jo metu istorijas pasakos ilgamečiai VU bendruomenės nariai: VU Senato pirmininkė Eglė Lastauskienė, VU GMC vyriausiasis mokslo darbuotojas Mindaugas Zaremba ir kiti. Jų istorijos nutiko universitete arba yra susijusios su juo – galbūt kai kurie kolegos jas jau girdėjo, bet būsimo vakaro metu šias istorijas išgirsti turės progą visi!

Registracijos nuorodą rasite čia.

  • Žalumo festivalis „Ne per kaitriai“
    Kovo 29 d. 16 val. | Jungtiniai VU rūmai (Saulėtekio al. 9)

VU Studentų atstovybės organizuojamas Žalumo festivalis „Ne per kaitriai“ kviečia universiteto bendruomenę ir jos svečius gimtadienį minėti tvariai! Visų atvykstančių lauks gyva muzika, Vegan BBQ, dirbtuvės, diskusijos ir daug kitų įdomybių.
Daugiau informacijos ir registracijos nuorodą rasite čia.

  • Gražiausi Botanikos sodo Didžiojo šiltnamio žiedai
    Balandžio 1 d. 11 val. | VU Botanikos sodas

VU Botanikos sodas kviečia pasivaikščioti ir pažinti atogrąžų sodą Didžiajame šiltnamyje, Kairėnuose. VU gimtadienio proga, balandžio 1 d., šeštadienį, Botanikos sodas dovanoja net 3 pažintinius renginius.
Apie gražiausius Didžiojo šiltnamio augalų žiedus, išsiskleidusius balandžio 1-ajai, Uždaro grunto augalų kolekcijų kuratorė Teresė Jokšienė paruošė staigmenų ir patarimų kaip šiuos žydinčius augalus puoselėti.
Daugiau informacijos ir registracijos nuorodą rasite čia.

  • Šventinis VU Kamerinio orkestro koncertas „Kartos“
    Balandžio 1 d. 18 val. | Šv. Jonų bažnyčia

VU kamerinis orkestras savo 44–ojo ir Alma Mater 444–ojo gimtadienio proga kviečia į koncertą „Kartos“. Koncerte tradiciškai susijungs skirtingos Vilniaus universiteto kamerinio orkestro esamų ir buvusių narių – alumnų kartos, kurios kartu atliks gražią instrumentinės muzikos programą. Koncerto „Kartos“ programoje klausytojai išgirs dviejų klasikų – lietuvių kompozitoriaus Balio Dvariono Koncertą fortepijonui ir orkestrui Nr. 2 ir austrų romantinės muzikos pradininko Franco Šuberto 5–ąją Simfoniją.

  • VU Orientacinis bėgimas 4.44
    Balandžio 1 d. 12 val. | VU Didysis kiemas

Balandžio 1 d. VU 444–ojo gimtadienio proga kviečiame visus universiteto bendruomenės narius ir svečius dalyvauti orientaciniame žaidime, kurio metu 2 arba 3 valandas ieškosime su universitetu susijusių vietų Vilniaus mieste. Tai puiki proga einant arba bėgant pažinti ne tik universiteto, bet ir 700 metų skaičiuojančią miesto istoriją.
Registracijos nuorodą rasite čia.

  • Virtuali paroda „Akademinis Vilnius: senojo universiteto tezių kultūra“
    Balandžio 1 d. | Virtualiai

Virtuali VU bibliotekos organizuojama paroda, kurioje bus pristatytos pirmosios senajame VU apgintos disertacijos (tezės).

  • M. Mažvydo Katekizmo eksponavimas
    Balandžio 3 d. | VU Biblioteka

P. Smuglevičiaus salėje bus eksponuojama pirmoji spausdinta lietuvišką knyga – M. Mažvydo Katekizmo originalas (leista 1547 m. Karaliaučiuje).

  • Ekskursija „Renesanso epocha Vilniaus universitete“
    Balandžio 3 ir 4 d. 12 val. | VU muziejus

VU muziejaus organizuojama nemokama ekskursija, kurios metu pažinsite pirmuosius universiteto kūrėjus – rektorius, profesorius, studentus – žmones, kurių vardai įrašyti Lietuvos istorijos puslapiuose bei kurių veikalai skaityti universitetuose visoje Europoje. Keliaudami kartu ne tik susipažinsite su asmenybėmis, kurios universiteto šūkį Hinc itur ad astra („Iš čia kylama į žvaigždes“) įgyvendino su kaupu, bet ir atrasime kartais daugiau, kartais mažiau pastebimus renesanso architektūros paminklus tiek Universiteto ansamblyje, tiek senamiestyje.

Daugiau informacijos apie vyksiančius renginius rasite čia.