3.141.192.219
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2022-12-27
Žymės
Šaltinis

Vilniaus knygų mugė 2023

Data
2022-12-27

Vilniaus knygų mugė 2023

Vilniaus knygų mugė 2023 m. vasario 23-26 dienomis sugrįžta jau 23-ąjį kartą!

Sunku įsivaizduoti, kad laisvė XXI amžiuje gali būti siekiamybė, viltis, tikslas, o ne duotybė. Kaip ji atrodo? Kiek kainuoja laisvė? Ar galima ją parašyti? O gal ją rašome ir skaitome kasdien: kiekviena šalis, kiekviena istorija, kiekvienas žmogus, kiekvienas likimas? Vilnius rašo savo istoriją ir tuo pačiu kuria odę laisvei, poeziją pačiai lemčiai – kiekvienam santykiui, sukurtam tekstui, nueitam keliui. Kiekvienam praeiviui. Amžinai jaunas Vilnius kuria poemą – laišką visam pasauliui apie kūrybos, buvimo savimi, augimo galimybę ir niekada nepailstančią meilę laisvei.

2023 metų Vilniaus knygų mugė – nepaprastai spalvinga, šventiška ir akcentuojanti mūsų, kaip laisvos visuomenės, pamatus. Kartu mąstysime apie Vilniaus, Lietuvos ir pasaulio ateitį, vartysime gražiausių metų knygų puslapius, diskutuosime su autoriais bei kūrėjais, sveikinsime vieni kitus Vilniaus jubiliejaus proga, dalinsimės nepailstančia viltimi ir palaikymu Ukrainos kovai už laisvę.

Kuo ypatinga Vilniaus knygų mugė?

  • Jaunųjų skaitytojų salė. Nuolat gyva ir šurmuliuojanti Jaunųjų skaitytojų salė traukia lankytojus tiek knygų naujienų gausa leidyklų stenduose, tiek įvairiomis kūrybinėmis veiklomis. Čia jaunieji skaitytojai gali įvairiomis formomis ir būdais patirti literatūros ir skaitymo stebuklą, bendrauti, žaisti ir skaityti. Salėje veikia Lietuvos bibliotekininkų kuriama atvira Bibliotekų erdvė – kitokia skaitymo, bendravimo ir susitikimų erdvė jaunimui. Lietuvoje ir pasaulyje žinomi knygų kūrėjai užsiėmimus skirtingo amžiaus dalyviams rengia Kūrybos erdvėje be formulių.
  • Forumas. Tai rimtų temų, intelektualių pokalbių vieta, kurioje diskusijos persipina su naujų leidinių pristatymais, iškeliamos aktualiausios visuomeninės, kultūrinės problemos. Kasmet čia susitinka Diskusijų klubo žaidėjai – garsūs Lietuvos ir užsienio kultūros, meno, visuomenės ir mokslo žmonės, vyksta naujo formato renginių ciklas Šortai. Literatūrinė dvikova, kurioje du pokalbininkai – knygos autorius ir kritikas – kuo turiningiau atskleidžia aptariamos knygos privalumus ir trūkumus.
  • Muzikos salė. Kiekvienais metais unikalia programa ir turiniu stebinanti erdvė, organizuojama asociacijos AGATA ir suburianti daugumą Lietuvos muzikantų po vienu stogu. Tai didžiausia Lietuvos muzikinės produkcijos mugė.
  • Gražiausių metų knygų paroda. Vilniaus knygų mugėje kasmet lankytojams pristatomos Lietuvos leidyklų per praėjusius kalendorinius metus išleistos gražiausios metų knygos bei apdovanojami jų dailininkai, leidėjai ir poligrafijos specialistai.

Daugiau informacijos rasite čia.

Žymės
Šaltinis