3.90.33.254
Rezultatai
Neradote atsakymo?

Sukurk dainą konkursui-festivaliui „Esame kartu už laisvę“

Data
2022-03-28

Sukurk dainą konkursui-festivaliui „Esame kartu už laisvę“

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinė kviečia kurti Ukrainą palaikančias dainas ir dalyvauti konkurse-festivalyje „Esame kartu už laisvę“.

Daina turi atspindėti šių dienų aktualijas, palaikant karinio konflikto metu nukentėjusią Ukrainą, pabrėžti bendrystės, pilietiškumo, meilės ir tarnybos Tėvynės labui svarbą bei neįkainojamą laisvės vertę. Svarbu tai, kad gali būti sukurta daina pasieniečiams, saugantiems Lietuvos valstybės sieną (ši daina gali būti vertinama atskirai arba atitinkanti festivalio temą).

Registracija dalyvauti dainų festivalio atrankoje vyksta iki balandžio 25 d. Norintys dalyvauti dainų festivalyje, savo kūrybą turėtų siųsti VSAT Vilniaus pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnei Jolitai Kuncaitienei el. paštu: jolita.kuncaitiene@vsat.vrm.lt.

Ką nurodyti registracijoje?
  • Solisto vardas, pavardė arba ansamblio pavadinimas,
  • Naudojami muzikos instrumentai,
  • Trumpa biografija apie kūrybą,
  • Mokymo įstaigos ar kt. organizacijos pavadinimas,
  • Kuruojančio mokytojo / vadovo vardas, pavardės,
  • Nuoroda į kūrinio vaizdo įrašą Youtube.

Dalyviai į jokias kategorijas, lygius ir amžiaus grupes nėra skirstomi.

Balandžio 26–30 d. komisija peržiūrės atsiųstas paraiškas kartu su vaizdo medžiaga ir išrinks dalyvius, kurie bus pakviesti dalyvauti dainų festivalio „Esame kartu už laisvę!“ baigiamajame koncerte.

Komisiją sudarys: Deivydas Zvonkus, Biplan atstovai, TAJA, Kristina Radžiukynaitė-KaYra, Juozas Baužys su grupe „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, renginių vedėjas Dangis Cholinas bei radijo stoties XFM atstovai.

Geriausi komisijos išrinkti kūriniai bus įrašyti Naujosios Vilnios kultūros centro garso įrašų studijoje. Numatoma, kad muzikantai ir solistai bus kviečiami bendradarbiauti su žymiais Lietuvos muzikos atstovais bei kviečiami į radijo stotį „XFM“ atlikėjo ir / ar grupės interviu ir dainos pristatymui eteryje. Konkurso-festivalio laimėtojai taip pat gali būti kviečiami ir į televizijos eterį interviu.

2022 m. gegužės 2 d. komisija paskelbs atrinktų ir patekusių kandidatų sąrašus ir informuos juos paraiškoje nurodytais kontaktais.

Koncertas-festivalis vyks gegužės 20 d. 12:00 val. gyvai  Naujosios Vilnios kultūros centre