3.147.104.120
Rezultatai
Neradote atsakymo?

Statistikos konkursas Europos moksleiviams

Data
2020-11-13

Statistikos konkursas Europos moksleiviams

Europos Statistikos Konkursas yra naujas Europos Sąjungos statistikos tarnybos (Eurostato) ir savanoriškai prisijungusių nacionalinių statistikos tarnybų organizuojamas konkursas, skirtas moksleivių ir mokytojų statistiniam raštingumui, smalsumui ir susidomėjimui oficialiąja statistika skatinti.

Pagrindiniai ESK tikslai yra skatinti moksleivius domėtis statistika, mokytojus – naudoti naują metodinę medžiagą mokant statistikos ar kitų disciplinų, tuo pat metu šiems tikslams naudoti oficialiąją statistiką ir taikyti įgytas statistines žinias įvairiose gyvenimo srityse.

Konkursas vyks dviem etapais: nacionaliniu ir Europos. Nacionalinio etapo finalininkai dalyvaus Europos etape. Nacionalinio etapo kalba – lietuvių, o Europos – anglų.

Nacionalinis konkursas vyks 2020–2021 mokslo metais, o Europos finalas – 2021 m. gegužę.

Dalyvauti konkurso nacionaliniame etape gali visi vidurinių mokyklų amžiaus moksleiviai, besimokantys bet kurioje oficialiai pripažintoje Lietuvos švietimo institucijoje. Moksleiviai dalyvaus konkurse susibūrę į komandas po 2–3 žmones. Visi komandos moksleiviai turi priklausyti tai pačiai mokyklai ir kategorijai.

Kiekviena komanda privalo turėti jai paskirtą savo mokyklos mokytoją, kuris yra komandos vadovas, prižiūrintis ir koordinuojantis komandos darbą, bendraujantis su konkurso organizatoriais. Tai pačiai mokyklai gali atstovauti ne daugiau kaip 4 komandos, tas pats mokytojas gali vadovauti ne daugiau kaip 2komandoms. Moksleiviai gali atstovauti tik vienai komandai.

Registruotis galima iki lapkričio 30 d.

Daugiau informacijos apie konkursą čia.