18.117.105.28
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2021-05-14
Šaltinis

Renginys „Šiuolaikinis gyvenimas ir medijos“

Data
2021-05-14

Renginys „Šiuolaikinis gyvenimas ir medijos“

Šiomis dienomis nuolat galima rasti klaidingos informacijos. Populiarių žiniasklaidos kanalų nepatikimumą atspindi netikslus realybės supratimas, nepakankamai komunikuojamos problemos.

Žmonės yra veikiami garsiai transliuojamų nekompetentingų pašnekovų, tačiau tikroji problema dažniausiai būna neišgirsta.

Žiniasklaidos priemonių neraštingumas ir propaganda riboja mūsų supratimą apie pasaulį ir sukelia įtampą, ekstremizmą ir nežinojimą kas vyksta mūsų pačių kieme. Taikai reikalingas daugelio sričių bendradarbiavimas: žiniasklaidos, institucijų, vyriausybės ir pilietinės visuomenės. Ribotos galimybės abejoti tiesa sukūrė du terminus – netikras naujienas (melagienas) ir paskelbti tiesą propagandai pateisinti.

Šio renginio pagrindinė idėja – padėti žmonėms atskirti kas yra tikra ir kas ne.

Renginio pranešėjai:

Akvilė Venckutė – Kaip gyventi infodemijos sąlygom? (daugiau info apie lektorę žemiau)

Viktor Denisenko –  Medijos – aktualių iššūkių erdvė.

 

Registracija būtina. Užsiregistravęs gausi patvirtinimą: https://forms.gle/qFRh3TuWZN6XWV77A

 

Akvilė Venckutė – žurnalistė, labai besidominti kultūra, politika ir naujovėmis. Akvilė daugiausia dėmesio yra skyrus žurnalistikai Vilniaus universitete ir turinti daug ambicijų tobulinti žiniasklaidos industriją.

Viktor Denisenko – kaip žurnalistas dirbo įvairiose žiniasklaidos organizacijose nuo 2002 m.

2016 m. apgynė daktaro disertacijas Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete. Tyrimo objektas buvo Baltijos šalių įvaizdis periodinėje Rusijos spaudoje. Viktoro profesiniai ir moksliniai interesai yra susiję su politine komunikacija, politine žurnalistika, propaganda, informaciniu karu, strategine komunikacija.