3.138.125.2
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2023-03-29
Žymės

Renginys Lietuvos įstojimo į NATO 19-ųjų metinių proga „Galingi, nes vieningi“

Data
2023-03-29

Renginys Lietuvos įstojimo į NATO 19-ųjų metinių proga „Galingi, nes vieningi“

Kovo 29-ąją Lietuva mini 19-ąsias įstojimo į NATO metines – šia proga Vilniaus gynybinės sienos bastėjoje vyks iškilmingas renginys. Jo metu visuomenei bus pristatyta NATO ir Lietuvos narystės Aljanse evoliuciją atspindinti paroda „Galingi, nes vieningi“.

2004 m. kovo 29 d. prie galingiausio pasaulyje gynybinio Aljanso NATO prisijungė septynios Europos valstybės: Bulgarija, Rumunija, Slovakija, Slovėnija, tarp jų ir visos trys Baltijos valstybės – Lietuva, Estija ir Latvija. Pasak krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko, Rusijos karo Ukrainoje akivaizdoje Lietuvos narystė NATO yra itin reikšminga.

Visi atvykusieji kovo 29-ąją į Lietuvos įstojimo į NATO metinių minėjimo renginį bastėjoje galės apžiūrėti naujausią Lietuvos ir NATO sąjungininkų karių ginkluotę ir techniką, kurią atsigabens ir renginio metu demonstruos Lietuvos, šalyje dislokuoto JAV bataliono ir NATO priešakinių pajėgų batalione Rukloje tarnaujantys sąjungininkų kariai.

Pasitikrinti savo žinias apie NATO šalis bus galima Lietuvos nacionalinio muziejaus parengtame edukaciniame žaidime, o Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka parodai sukūrė interaktyvią instaliaciją, kuri leis lankytojams iš arti pamatyti ir pajausti NATO naikintuvų F-16 skrydį kovinėje grupėje ir hologramą, atgaivinsiančią archyvinius NATO dokumentus.

Susirinkusius dalyvius linksmins Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbendo džiazo grupės, solistų Jurgio Brūzgos, Augustės Vedrickaitės ir Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnų choro muzikinė programa.

Renginį organizuoja Krašto apsaugos ministerija ir Lietuvos nacionalinis muziejus.

Renginio programa

Renginio pradžia – 17.30 val. Vilniaus gynybinės sienos bastėjoje.

Renginio vieta: Vilniaus gynybinės sienos Bastėjoje (Bokšto g. 20)

  • Iškilminga Lietuvos ir NATO vėliavų pakėlimo ceremonija;
  • Sveikinimo žodį tars LR Prezidentas Gitanas Nausėda ir Vyriausiasis sąjungininkų pajėgų Europoje vadas gen. Christopher G. Cavoli;
  • NATO oro policijos misijos naikintuvų skrydis;
  • Lietuvoje dislokuotų sąjungininkų vėliavų grupių rikiuotė;
  • Parodos „Galingi, nes vieningi“ atidarymas;
  • NATO karinės technikos ir amunicijos ekspozicija;
  • Krašto savanorių pajėgų bigbendo džiazo grupės, solistų Jurgio Brūzgos, Augustės Vedrickaitės ir Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnų choro muzikinė programa.

Daugiau informacijos rasite čia.