3.144.42.196
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2023-03-23

Programa „Drauge“ ieško savanorių

Data
2023-03-23

Programa „Drauge“ ieško savanorių

Programa „Drauge“ siekia suteikti emocinę paramą sudėtingą gyvenimo etapą išgyvenantiems tėvams bei padėti jiems sumažinti vienišumo jausmą. Programoje „Drauge“ laukiami moterys ir vyrai, kurie turi nepilnamečių vaikų ar jų laukiasi, ir šiuo metu išgyvena sudėtingą gyvenimo etapą, jaučiasi vieniši.

Šiuo metu „Drauge“ kviečia jungtis savanorius Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje.

Kaip tapti savanoriu?

  • Įsivertinti savo galimybes.  Prie savanorių gali jungtis tik pilnamečiai asmenys, galintys įsipareigoti savanoriauti bent 1 metus ir turintys galimybę kartą per savaitę po 2 val. susitikti su programos dalyviu bei kartą per mėnesį 2 val. dalyvauti savanorių susitikime.
  • Užpildyti savanorystės anketą.
  • Dalyvauti atrankoje. Individualaus pokalbio su programos koordinatore metu siekiama pažinti būsimą savanorį, o jam suteikiama galimybė išsakyti savo lūkesčius bei užduoti visus rūpimus klausimus.
  • Dalyvauti mokymuose. Savanoriai dalyvauja grupiniuose mokymuose, kurie vyksta kartą per savaitę po 3 val. ir trunka 7 savaites. Jų metu savanoriai mokosi teikti emocinę paramą, įgyja žinių apie įvairius gyvenimiškus sunkumus – skyrybas, depresiją, priklausomybes ir pan.
  • Pasirašyti sutartį. Visi savanoriai turi pasirašyti sutartį su organizacija ir trišalės sutarties priedą su programos dalyviu, kuriuo įsipareigojama laikytis bendrųjų taisykių, siekiant užtikrinti fizinį ir emocinį saugumą.

Savanorystės anketą ir daugiau informacijos rasite čia.