44.222.146.114
Rezultatai
Neradote atsakymo?

Prisidėk prie pokyčių medijų ir informacinio raštingumo srityje!

Data
2020-11-19

Prisidėk prie pokyčių medijų ir informacinio raštingumo srityje!

Lapkričio 26-27 d. vyks pirmoji virtuali Baltijos medijų informacinio raštingumo  (Media and information literacy – MIL) konferencija, kurioje bus kalbama apie MIL temas, kurioms yra skiriama mažiau dėmesio. Kviečiame prie konferencijos prisijungti ir Tave!

Renginyje Tavęs laukia: 

  • Skirtingų šalių ekspertų pranešimai apie sekstortą, neapykantos kurstymą ir kibernetinį saugumą.
  • Praktinės žinios apie darbą su MIL.
  • Galėsi prisidėti prie bendro MIL veiklos ir kitų iniciatyvų, padedančių kovoti su dezinformacija, koordinavimo stiprinimo.

Registruokis, dalyvių skaičius ribotas!

Nuorodą į Facebook renginį rasi čia.

 

Konferenciją organizuoja „Žinių ekonomikos forumas“  ir Deutsche Welle akademija.

Renginį finansuoja Vokietijos užsienio reikalų ministerija.

 

Deutsche Welle 

Deutsche Welle (DW) – Vokietijos tarptautinis transliuotojas, laikomas viena sėkmingiausių tarptautinių žiniasklaidos priemonių. Jų turinys yra transliuojamas net 30 kalbų, o kiekvieną savaitę pasiekiamų vartotojų skaičius siekia 249 milijonus. DW yra nešališka žiniasklaidos priemonė savo skelbiama informacija užtikrinanti, kad žmonėms būtų suteikta laisvė susidaryti savo nuomonę apie tai, kas vyksta pasaulyje.

Deutsche Welle turi savo akademiją, kurios tikslas – stiprinti žmonių teisę į saviraiškos laisvę. Kartu su partneriais jie lyderiauja kuriant laisvos žiniasklaidos sistemas, prieigą prie informacijos, nustatant švietimo ir nepriklausomos žurnalistikos standartus. Jie siekia užtikrinti skaidrią žiniasklaidą įvairiuose pasaulio kampeliuose. DW Akademie yra įsipareigojusi gerinti politines ir teisines sąlygas, stiprinti atsakingą ir įvairią žurnalistiką, padėti žmonėms įgyti profesionalių žiniasklaidos įgūdžių. Jie organizuoja įvairius žurnalistikos, vokiečių kalbos mokymo kursus, vykdo Tarptautinių žiniasklaidos studijų (IMS) magistro programą, žiniasklaidos mokymus specializuotiems specialistams.

 

 „Žinių ekonomikos forumas“ 

„Žinių ekonomikos forumas“  (ŽEF) – nevyriausybinė ekspertinė organizacija, vienijanti daugiau nei 50 narių – verslo, mokslo bei pilietiškos visuomenės atstovus. Jie siekia kurti žiniomis ir kūrybingumu grįstą konkurencingą valstybę.

ŽEF burdama politikus, tyrėjus ir verslo ekspertus veikia kaip diskusijų platforma šalies socialiniams ir ekonominiams iššūkiams inovacijų ir švietimo srityse.