3.144.84.155
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2023-05-12
Žymės
Šaltinis

Poezijos pavasaris

Data
2023-05-12

Poezijos pavasaris

Gegužės 14 d. 18 val. Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje Vilniuje, Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekoje prasidės 59-asis tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris“.

Tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris“ ištikimiausius gerbėjus ir skaitytojus gegužės 14–28 d. kviečia net į 132 renginius visoje Lietuvoje, Lenkijoje, Šveicarijoje, JAV, Vengrijoje, o virtualūs tiltai suteiks galimybę susitikti su poetais, gyvenančiais Jungtinėse Amerikos Valstijose, Danijoje, Meksikoje, Vokietijoje.

„Poezijos pavasaris“ bene vienintelė galimybė per dvi savaites susipažinti su išsamia šiuolaikinės lietuvių ir pasaulio poezijos panorama. Įdomioje ir jaunatviškoje festivalio programoje laukia gyvi susitikimai su įvairių kartų poetais, skaitymai, pokalbiai apie literatūrą, poezijos ir muzikos vakarai, literatūros pamokos, sakralinės poezijos valandos, ekskursijos, parodos. Netruks ir netikėtumų, poezija skleisis kūrybiškiausiais pavidalais: naktiniais vakarojimais, avangardinės šoko poezijos popietėmis, slemo improvizacijomis, dainuojamosios poezijos vakarais ir kt.

Festivalio gerbėjai, negalintys atvykti į festivalio renginius, turės galimybę dalį jų matyti Poezijos pavasario ir Rašytojų klubo Facebook paskyrose.

Visi festivalio renginiai nemokami.

Daugiau informacijos ir renginių programą rasite čia.