52.14.142.189
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2020-10-19
Žymės

Paskaita „Realybė ar iliuzija. Kaip veikia mūsų smegenys?“

Data
2020-10-19

Paskaita „Realybė ar iliuzija. Kaip veikia mūsų smegenys?“

Ar kada pagalvojote, kaip mes suvokiame realybę ir kaip veikia mūsų sąmonė?
Mūsų pasaulis yra kupinas įvairių pojūčių, tokių kaip vaizdai, kvapai ir garsai; mūsų viduje vyksta daugiasensorinis, panoraminis, 3D, visiškai įtraukiantis vidinis filmas, kurio pagrindiniais veikėjais įsivaizduojame patys save. Taigi mes ne tik pasyviai priimame aplinką tokią, kokia ji yra, bet ir patys aktyviai ją sukuriame savo smegenyse. Tad natūraliai kyla klausimas- kaip žmonės suvokia realybę ir kaip veikia mūsų sąmonė? Jei haliucinacijų žmogus negali kontroliuoti, galbūt realybė yra tiesiog mūsų kontroliuojama haliucinacija, iš jutiminės informacijos smegenų sukurta pasaulio vaizdinio prognozė, suformuota per milijonus evoliucijos metų?
Pranešimą skaitys biomedicinos mokslų daktaras, neurobiologas, LSMU vyresnysis mokslo darbuotojas Tadas Surkys.
Kaunas “SITP” renginius palaiko ir Kauno m. savivaldybės programa „Iniciatyvos Kaunui”!
Renginys vyks spalio 21 d., 19 val. Renginys nemokamas!
Tiems, kurie negalės atvykti, bus suteikta galimybė stebėti renginį ir uždavinėti klausimus tiesioginės Facebook Live transliacijos metu.
„Skeptics in the Pub“ yra neformalus socialinis renginys, skirtas skatinti bendravimą ir socialinių ryšių formavimą tarp skeptikų, mąstančių kritiškai, racionalistų ir kitų panašių pažiūrų asmenų. Skeptikams suteikiama galimybė kalbėtis, dalintis idėjomis, linksmintis neformalioje atmosferoje ir diskutuoti aktualiais klausimais, skatinant skepticizmą, mokslą ir racionalumą.
Žymės