18.209.63.120
Rezultatai
Neradote atsakymo?

Muziejus – jaunimui! Distopinį ar utopinį pasaulį rinksimės 2050-iesiems?

Data
2021-02-25

Muziejus – jaunimui! Distopinį ar utopinį pasaulį rinksimės 2050-iesiems?

Kovo 1 dieną Lietuvos jūrų muziejus pradeda ekoforumų ciklą jaunimui „2050 m3 Baltijos. Distopija ar realybė?“, kuriuose bus gvildenamos ekologijos ir harmonijos su gamta temos.

Siekiame būti jaunimui atviru ir draugišku muziejumi, sudaryti  sąlygas kokybiškam užimtumui, neformaliam švietimui, kūrybiškumo ir kritinio mąstymo ugdymui, idėjų realizavimui, ekologinio pilietiškumo skatinimui“, – sako šio projekto renginių koordinatorė, Jūrų muziejaus darbuotoja, Jurgita Vasiljevienė.

Lietuvos jūrų muziejaus iššūkius priėmė net 16 Klaipėdos mokyklų, forumuose dalyvaus ir mokslininkai iš Klaipėdos universiteto, taip pat specialistai bei populiarūs, žinomi asmenys.  Pagrindinis vaidmuo forume teks jaunimui: moksleiviams bei Lietuvos jūrų muziejaus savanoriams.

„Drauge persikelsime į 2050-uosius ir pabandysime įsivaizduoti, kas gali atsitikti jūros gyvūnams, jei kiekvienas iš mūsų nepradės rūpindamasis gamta keisti savo elgesį“, – sako projekto kuratorė, Edukacijos ir lankytojų aptarnavimo skyriaus vedėja, Renata Treigienė.

Jau dabar kviečiame Jūrų muziejaus tinklapyje https://muziejus.lt/lt/muziejus-jaunimui.

Susipažinti su distopiniais gyvūnais  Ruoniu Padangarus, Menke Celofanus, Vėžliu Radioaktivaris Šviečianiidae, Ežiažuve Mikroplastus Krapštukedija ir kitais, kurie kreipiasi į mus visus iš ateities – 2050-ųjų ir pasakoja,  kas jiems atsitiko ir ką turėtume keisti savo gyvenime, jeigu nenorime, kad gamta būtų  suniokota.

Šio jaunimo forumo dalyvė Laura Stukonytė, pabrėždama tokių renginių aktualumą sako: „Mes, jauni žmonės, į savo rankas gauname pasaulį su daugybe ekologinių problemų, todėl turime ypač gerai suvokti jų svarbą ir kartu ieškoti būdų jas spręsti. Vandenyno gerovė yra visiškai susipynusi su žmonių gerove, tad jo problemos, tokios kaip tarša, turėtų būti mūsų visų prioritetas.“

Ekoforumo renginiai bus tiesiogiai transliuojami kovo 1-23 dienomis (darbo dienomis) 15.00-15.30 val. Lietuvos jūrų muziejaus socialinėje Facebook paskyroje. Kviečiame visus aktyviai juose dalyvauti, savo pastebėjimus, klausimus ar nuomonę parašant komentarų skiltyje po vykstančia transliacija.

 

Šie renginiai yra sudėtinė projekto KLAIPĖDA – EUROPOS JAUNIMO SOSTINĖ 2021 dalis. Lietuvos jūrų muziejus savo idėjas kartu su jaunimu skleis, kurs, įgyvendins dalyvaudamas SOLIDARUMO PLATFORMOJE, socialinių eksperimentų srityje PATIRK MANE.