3.138.114.94
Rezultatai
Neradote atsakymo?

Mūsų ateitis mūsų rankose – prisijunk prie Europos jaunimo savaitės!

Data
2021-04-29

Mūsų ateitis mūsų rankose – prisijunk prie Europos jaunimo savaitės!

Esi 13–30 m. aktyvus, pilietiškas, norintis prisidėti prie pokyčių? Tave domina visai Europai svarbios žaliojo kurso (ekologijos, tvarumo), prisitaikymo prie skaitmeninio amžiaus, socialinės lygybės temos – ar bent viena iš jų?

Jei į abu klausimus atsakai teigiamai, kviečiame tave dalyvauti Europos jaunimo savaitės renginiuose ir kartu su bendraamžiais diskutuoti bei planuoti, kaip kiekvienas atskirai bei jauni žmonės bendrai gali prisidėti prie to, jog Lietuva taptų žalesne, labiau prisitaikiusia prie skaitmeninio amžiaus ir joje būtų labiau užtikrinamos visiems lygios galimybės.

Kas konkrečiau vyks?

Planuojama suburti 36 jaunų, veikti norinčių žmonių komandą ir gegužės 22–23 d. organizuoti nuotolinius susitikimus, kurių metu:

  • pasiskirsčius į grupes bus nagrinėjamos žaliojo kurso (ekologijos, tvarumo), prisitaikymo prie skaitmeninio amžiaus, socialinės lygybės temos (kiekviena grupė nagrinės atskirą temą);
  • įsigilinus į temas, bus generuojamos idėjos, kaip jaunimas gali prisidėti, jog Lietuva taptų žalesne, labiau prisitaikiusia prie skaitmeninio amžiaus ir joje būtų labiau užtikrinamos visiems lygios galimybės. Idėjas ir planus kviesime pristatyti platesnei auditorijai gegužės 26 d. viešo nuotolinio renginio metu.

Ką reikės daryti, jei nuspręsi prisijungti?

  • Užpildyti ŠIĄ ANKETĄ iki gegužės 6 d. (imtinai). Joje reikės pažymėti, kuri iš trijų minėtų temų tave labiausiai domina – pagal tai bus formuojamos dalyvių grupės.
  • Aktyviai dalyvauti nuotoliniame susitikime gegužės 22–23 d., gilintis į pasirinktą temą ir su bendraminčiais kurti idėjas bei planus, kaip jaunimas gali prisidėti prie tos srities (pasirinktos temos) tikslų.
  • Idėjas pristatyti platesnei auditorijai gegužės 26 d. nuotoliniame renginyje.
  • Jei norėsi – kviesime prisidėti prie Europos jaunimo savaitės viešinimo kampanijos socialiniuose tinkluose – Facebook ir Instagram.

Kas yra Europos jaunimo savaitė?

Tai yra iniciatyva, kuria siekiama skatinti jaunimo pilietiškumą, politinį dalyvavimą. Siekiant šio tikslo kas du metus visoje Europoje įgyvendinamos įvairios veiklos, kurių metu aptariamos jaunimui ES lygiu aktualios temos, pristatomos ES galimybės jaunimui veikti ir švenčiamos jaunuolių, jau pasinaudojusių tomis galimybėmis, sėkmės istorijos.

Į ką kreiptis, jei kas neaišku?

Jei kyla klausimų, drąsiai rašyk brigita@jtba.lt arba skambink +370 607 20 654.