3.238.87.31
Rezultatai
Neradote atsakymo?

Metas burti komandą „Nepriklausomybės mėnesiui“

Data
2021-02-11

Metas burti komandą „Nepriklausomybės mėnesiui“

Nepriklausomoje Lietuvoje gimusiam jaunuoliui laisvės samprata yra savaime suprantama, tačiau kartu ir sunkiai apčiuopiama. Siekdami geriau suprasti kaip veikia valstybė ir kaip veikia demokratija, teisės studentai skelbia laiką tarp Vasario 16-osios ir Kovo 11-osios Nepriklausomybės mėnesiu!

Vilniaus universitete veikianti studentų ateitininkų teisininkų korporacija „Iustitia“ kviečia suburti savo 5 asmenų komandą ir dalyvauti interaktyviame komandiniame žaidime, pavadinimu – „Nepriklausomybės mėnuo“. Nusikėlę laiku atgal į 1990-uosius, dalyviai bandys sukurti savo nepriklausomos valstybės viziją, bei ieškos būdų jos įgyvendinimui. Žaidimas vyks trimis etapais, kiekvieno iš jų metu komandos atliks interaktyvias užduotis, kuriančias nepriklausomą valstybę, jos konceptą ir svarbiausius principus.

Kiekvieną savaitę virtualaus susitikimo metu komandos susidurs su vis nauju iššūkiu, skatinančiu įvertinti teisinį, istorinį ir politinį valstybės kūrimo procesą. Šiame žaidime, kaip ir realiuose įvykiuose prieš daugiau kaip tris dešimtmečius, tenka priimti daugybę pasirinkimų, kurie nulems valstybės kryptį, vertybes ir praktinius jos valdymo klausimus. Priimdami šiuos sprendimus, esate kviečiami išnarstyti valstybės sampratą ir veikimo mechanizmą iki menkiausių dalelių. Tad kviečiame ryžtis šiam iššūkiui, suburti savo komandą ir registruotis!

Renginio eiga:

  • vasario 17 d. 17:00-17:50 val. „Atkuriamos valstybės konceptas“
  • vasario 24 d. 17:00-17:50 val. „Valstybės atkūrimo etapai“
  • kovo 3 d. 17:00-17:50 val. „Laikinasis pagrindinis įstatymas“
  • kovo 9 d. 17:00-19:00 val. Baigiamasis renginys – konferencija

Geriausiai pasirodžiusios komandos bus apdovanotos renginio rėmėjų dovanomis, o pirmosios vietos laimėtojai – pagrindiniu 400 EUR piniginiu prizu, kurį įsteigė advokatų kontora „Motieka ir Audzevičius“.

Suburti savo 5 asmenų (bet kurių sričių studentų) komandą gali iki vasario 15 d. Kiekvienas komandos narys turi užpildyti registracijos anketą čia. Naujienas sek Facebook renginyje.

Su žaidimo nuostatais susipažinti gali čia.

Sėkmės ir iki (nuotolinio) susitikimo jau vasario 17 d.!

Renginį organizuoja: Studentų ateitininkų teisininkų korporacija „Iustitia“