3.144.102.239
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2023-02-10
Žymės
Šaltinis

Medijų forumas: kiti karo frontai

Data
2023-02-10

Medijų forumas: kiti karo frontai

Kultūros ministerija Vilniaus knygų mugėje kviečia į keturias Medijų forumo diskusijas, kurias vienija siekis aptarti ne tik saugumo, laisvės aspektus, bet ir kultūros, žiniasklaidos, pilietinės visuomenės vaidmenį Rusijos sukelto brutalaus karo Ukrainoje kontekste.

Medijų forumas – tai tęstinis renginys, Kultūros ministerijos iniciatyva pradėtas rengti 2018 metais. Renginio tikslas – sukviesti žiniasklaidos lauko atstovus bei plačiąją visuomenę diskutuoti aktualiomis temomis, susijusiomis su visuomenės informavimu, nuomonių įvairove ir pliuralizmu, medijų raštingumo ir kitais aktualiais klausimais.

Renginio data ir vieta: vasario 23 d. nuo 14 val.; Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO; konferencijų salė 5.3.

Medijų forumo diskusijos:

  • Politikų frontas. Ar laisvė ir saugumas yra suderinami? (anglų k.)

Vykstant karui nuolat susiduriame su dilema, kas yra svarbiau: laisvė ar saugumas? Bet ar tikrai tai yra viena kitai priešingos vertybės? Ar galime sieti žiniasklaidos laisvę, pliuralizmą ir informacinį saugumą, kur yra ta riba, kurios nevalia peržengti? Kaip užpildyti erdvę dalykais, kurie yra žymiai įdomesni nei propaganda?
Dalyvauja: kultūros ministras Simonas Kairys, Ukrainos kultūros ir informacinės politikos viceministras Taras Shevchenko.
Moderuoja Rytis Zemkauskas.
Diskusijos pradžia – 14 val.

  • Kultūros frontas. Kultūra kaip galia

Ar iš tiesų „švelni“ kultūros galia karo metu? Kodėl svarbu kurti ir kaip stiprinti autentišką Lietuvos kultūros kūrėjų atsaką karo akivaizdoje? Iš kokių dėmenų sukonstruotas „didžiųjų“ ir „mažųjų“ kultūrų naratyvas, kaip jis veikia istorijos, literatūros, meno kontekste?
Dalyvauja: rašytoja Kristina Sabaliauskaitė, Vilniaus universiteto rektorius prof. Rimvydas Petrauskas, Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus direktorius dr. Arūnas Gelūnas.
Moderuoja Rytis Zemkauskas.
Diskusijos pradžia – 15 val.

  • Žurnalistų frontas. Autentiškas balsas kare

Karo žurnalistas – amatas ar pašaukimas? Kuo skiriasi karo istorija, papasakota savo balsu ir remiantis naujienų agentūrų pranešimais? Kokią karo istoriją pasakoja fotografai, žurnalistai? Kas lieka nepapasakota?
Dalyvauja: LRT žurnalistai Augustinas Šulija, Benas Gerdžiūnas, 15 min.lt žurnalistas Vidmantas Balkūnas.
Moderuoja Živilė Kropaitė-Basiulė.
Diskusijos pradžia – 16 val.

  • Piliečių frontas. Pilietinės visuomenės vaidmuo (anglų k.)

Visuomeninės organizacijos, pilietinės iniciatyvos – kokį vaidmenį piliečiai kuria karo eigoje? Kaip gali būti konstruojamas efektyvus pasipriešinimas išnaudojant visuomeninių organizacijų, pilietinių centrų potencialą? Ukrainos ir Lietuvos pamokos.

Dalyvauja: Giedrius Sakalauskas (civilinio pasipriešinimo centras „Res Publica“), Olegas Šurajevas (1K fondas), Oleksandra Matviičiuk (Pilietinių laisvių centras, Ukraina).

Moderuoja Živilė Kropaitė-Basiulė.
Diskusijos pradžia – 17 val.

Medijų forumo partneris – portalas LRT.lt.

Visos diskusijos bus transliuojamos Kultūros ministerijos Facebook’e, taip pat portale LRT.lt.

Norint gyvai klausytis Medijų forumo diskusijų, reikės įsigyti Vilniaus knygų mugės bilietą.

Daugiau informacijos rasite čia.

Žymės
Šaltinis