3.144.202.167
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2022-12-08
Žymės

Lygybė šeimoje – apsimoka

Data
2022-12-08

Lygybė šeimoje – apsimoka

Europos Sąjungai priėmus direktyvą, numatančią pareigą visoms šalims įtvirtinti neperleidžiamas vaiko priežiūros atostogas moterims ir vyrams bei įtraukti kitas šeimos ir darbo derinimo priemones, neperleidžiamus vaiko priežiūros mėnesius tėčiai ir mamos turės ir Lietuvoje. Su šeimos politika susiję tyrimai atskleidė, kad neperleidžiamų atostogų įteisinimas padeda tėvams sukurti pagrindą tolygesniam atsakomybės pasiskirstymui šeimoje, stiprėja tėčio ir mamos tarpusavio ryšys, tėtis labiau įsitraukia į vaiko priežiūrą, užsimezga tvirtesni vaikų ir tėvų santykiai. Taip pat pastebėta, kad darbovietėje, kurioje dirbantiems tėvams suteikiamos galimybės lengvai derinti šeimos ir darbinius įsipareigojimus, yra produktyvūs ir laimingi darbuotojai.

Gruodžio 19 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos organizuojama vieša diskusija „Lygybė šeimoje – apsimoka“. Diskusija taip pat bus gyvai transliuojama Facebook platformoje, jos metu bus galima užduoti klausimus.

Apie tai, kaip viskas keisis, diskusijos metu papasakos socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, o Švedijos patirtimi pasidalins ambasadorė Švedijos ambasadorė Lietuvoje Inger Buxton.

Daugiau informacijos – renginio nuorodoje.