3.16.66.206
Rezultatai
Neradote atsakymo?

Kviečiame siūlyti jaunimo atstovą į Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos 76-ąją sesiją

Data
2021-08-31

Kviečiame siūlyti jaunimo atstovą į Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos 76-ąją sesiją

Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja (JTGA) – pagrindinis Jungtinių Tautų organizacijos politikos formavimo organas, kurį sudaro atstovai iš visų 193 valstybių narių. Renkama ir Lietuvos delegacija, prie kurios formavimo gali prisidėti ir tu!

Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT), suprasdama jaunimo įsitraukimo į sprendimų priėmimą svarbą bei siekdama suteikti galimybę jauniems žmonėms dalyvauti sprendžiant daugiašališkumo klausimus, kviečia teikti jaunimo atstovą į užsienio reikalų ministro sudaromą Lietuvos delegaciją dalyvavimui JTGA 76-ojoje sesijoje. Sesijos metu delegacijos atstovai turės teisę dalyvauti ir pasisakyti JTGA renginiuose fiziniu ar nuotoliniu būdu.

Atkreipiame dėmesį, kad dėl šiuo metu galiojančių COVID-19 pandemijos valdymo priemonių ir suvaržymų, fizinis dalyvavimas JTGA 76-osios sesijos aukšto lygio savaitėje Niujorke, JAV, leidžiamas tik ribotam delegacijos narių skaičiui.

Šių metų JTGA 76-oji sesija vyks 2021 m. rugsėjo 14 d.–2022 m. rugsėjo 12 d. Jungtinių Tautų būstinėje Niujorke bei virtualiai.

Jaunimo atstovą gali teikti užpildydamas anketą iki rugsėjo 2 d. 12 val.

JTGA 76-osios sesijos preliminarią darbotvarkę gali rasti čia.