3.236.57.1
Rezultatai
Neradote atsakymo?

„Kuriantys ateitį“: tapk pokyčių lyderiu neišeidamas iš namų

Data
2020-11-03

„Kuriantys ateitį“: tapk pokyčių lyderiu neišeidamas iš namų

Paprasta formulė: ateitis kuriama šiandien. O koks šiandien esi tu, tave supantys žmonės ir aplinka? Jei šiuo metu tau svarbus ne tik asmeninis tobulėjimas, bet ir tave supančių bendraamžių norai, galimybės mokytis ir kurti ateitį tokią, apie kokią tyliai ar garsiai svajoja jauni žmonės, išbandyk „Vilnius – besimokantis miestas“ sukurtus grojaraščius.

„Kuriantys ateitį“ grojaraščių turinys paremtas geriausiomis užsienio ir Lietuvos praktikomis, kaip skaitmeninės technologijos veikia mūsų gyvenimus ir kaip jas galime pritaikyti bei vystyti savo aplinkoje. Prisijungęs prie „Vilnius – besimokantis miestas“ platformos, atrasi 5 grojaraščius:

  1. Ateities gebėjimai. JAV įsikūręs „Institute for the Future“ sukūrė 9 ateities personas. Susipažink, kaip atrodo šie ateities inovatoriai. Ko trūksta, kad tokiu taptum ir tu?
  2. Besikeičiantis pasaulis. Suomijos skaitmeninio darbo su jaunimu ekspertų centras „Verke“ sukūrė „Innobox“ priemonių rinkinį, kuris skatina imtis pokyčių. Nuo ko pradėtum?
  3. Kūrybiškumas. Ar kūrybiškumas išgelbės pasaulį? Greičiausiai, kad taip! Išbandyk kelis pratimus, kurie įkvėps kūrybiškai mąstyti, girdėti, matyti ir veikti.
  4. Iššūkiai ir sprendimai. Idėjų ir naujovių nereikia kurti nuo nulio. Geriausios idėjos dažnai kyla tada, kai norima išspręsti problemą. Kokią problemą rinktumeisi spręsti pirmiausiai?
  5. Idėjos. Kartais nutinka, jog plėtojant idėją, ji gali visiškai pasikeisti. Ar tai gerai? Tai yra naujovių kūrimo proceso dalis, todėl nepamiršk žvelgti atvirai į galimus pasikeitimus.

Grojaraščiuose randamas užduotis gali atlikti savarankiškai neišeidamas iš namų. Tereikia noro imtis pokyčių dėl savęs ir kitų.

Grojaraščiai sukurti remiant ES programai „Erasmus+“ ir Jaunimo reikalų departamentui prie SADM.