35.175.236.44
Rezultatai
Neradote atsakymo?

Klaipėdos – Europos jaunimo sostinės startas Kovo 11-ąją per LRT plius

Data
2021-03-05

Klaipėdos – Europos jaunimo sostinės startas Kovo 11-ąją per LRT plius

Kovo 11-ąją, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, Klaipėda kviečia švęsti drauge „Klaipėdos – Europos jaunimo sostinės 2021“ atidarymą. Lietuvybės akcentais papildyto šventinio renginio metu, kurį kovo 11 d. 18 val. transliuos LRT PLIUS televizija, linkėjimus iš Klaipėdos Lietuvai ir Europai siųs žinomi klaipėdiečiai, politikai, menininkai, atlikėjai, jaunimo organizacijų atstovai. Nuo 19.10 val.renginio transliaciją bus galima stebėti ir internetu, „Facebook“ paskyroje „Chooseklaipeda“ bei LRT mediatekoje.

 „Tai unikali proga mūsų seniausiam Lietuvos miestui, skaičiuojančiam aštuntą šimtmetį, parodyti, jog jis yra laisvas, veržlus, jog žmonės čia visada buvo ir yra kūrybingi, jog jaunimui čia gera būti, mokytis ir kurti. Man, kaip klaipėdiečiui, tai ypač smagu sakyti“, – su švente Lietuvą ir Europą sveikino Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Renginio idėja įkvėpta jaunimo ir Klaipėdos

Nors „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė“ projektas ir renginiai vyksta nuo 2020-ųjų, simbolinį startą žymintis atidarymo renginys – svarbi žinia Lietuvai ir Europai. Atidarymo renginiu kiekviena Europos jaunimo sostinė pradeda didžiųjų renginių startą, pristato savo miestą, jo savitumą, jaunus ir gabius žmones, vietinius kūrėjus, atlikėjus, menininkus, politikus.

„Ypač malonu, kad Klaipėda tapo pirmuoju Lietuvos miestu, kuriam suteiktas „Europos jaunimo sostinės“ titulas ir į kurį šiemet bus nukreiptas jaunimo iš Europos ir kitų šalių dėmesys. Tikiuosi, kad gyvo bendravimo išsiilgusius jaunus žmones subursiantis atidarymo renginys taps įtikinančiu pažadu bendriems projektams,  įdomiai veiklai subursiančiu jaunatviškai veržlius, ambicingus, smalsius ir kūrybingus žmones. Linkiu, kad kiekvienas virtualaus renginio svečias Klaipėdoje atrastų tai, kas paskatintų mūsų miestą įtraukti į savo kelionių maršrutus“, – sveikindamas Europos jaunimo sostinės 2021 m. atidarymo renginio dalyvius sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

 

Sostinės atidarymo renginį Klaipėda kviečia švęsti istoriškai svarbią Lietuvai dieną, kuomet pasaulis vis dar išgyvena pandeminius iššūkius. „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ atidarymo renginiu siekiama įkvėpti jaunus žmones ir parodyti atkaklumo, pozityvumo ir kūrybiškų sprendimų svarbą.

„Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ atidarymo renginyje pristatomas projekto turinys, idėjos, problematika išdėstyta devyniose platformose: „Dialogai“, „Solidarumas“, „Lyderystė“, „Kūrybiškumas“, „Erdvės“, „Spalvos“, „Šiaurė-Pietūs“, „Jungtys“, „Potencialas“.

„Europai ir Lietuvai dovanosime išskirtinai klaipėdietišką vakarą, kuriame viena scena dalinsis tarptautinį pripažinimą pelnę asmenys bei jaunimo sostinės ambasadoriai, pirmą kartą pasirodysiantys didžiojoje scenoje. Labai kviečiu visus neabejingus Klaipėdai žmones tapti šventinio vakaro dalimi ir kitapus ekrano švęsti kartu ir palaikyti jaunimą, kurie ir yra mūsų ateitis“, – sako projekto vadovė Greta Meškauskienė.

Kovo 11-ąją, 18 val., LRT PLIUS kanalu, linkėjimus Lietuvai bei visai Europai siųs iš Klaipėdos kilę, čia gyvenantys arba išskirtinai jaunimo auditorijai patrauklūs atlikėjai, vakaro svečiai: „The Roop“, Jurijus Veklenko, „Graži ir ta galinga“, „Royce“ ir Vilius Popendikis, „Voiceless“, Kristina Jatautaitė, projektas „Perk-unija“, atlikėja KARO, Niels Claes ir Evgenii Kalachov.

Lietuvos jaunimą sveikins Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, jauniausias Europos komisaras Virginijus Sinkevičius, žurnalistas ir visuomenininkas Andrius Tapinas, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas Lukas Kornelijus Vaičiakas, Europos jaunimo sostinės 2020 titulą perduodančio Prancūzijos miesto Amiens merė Brigitte Fouréthe, Europos jaunimo forumo prezidentė Silja Markkula, Europos jaunimo forumo valdybos narys Tom Matthew, „Klaipėdos – Europos jaunimo sostinės 2021“ ambasadoriai.

Europos jaunimo sostinė – pirmą kartą Lietuvoje 

Klaipėda yra pirmasis miestas ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Šiaurės Europoje, pelnęs šį jaunimui svarbų titulą. Europos jaunimo sostinių konkursą prieš daugiau nei dešimtmetį inicijavo Europos jaunimo forumas.

Siekdamas šio titulo, Klaipėdos miesto jaunimas Europos jaunimo sostinės konkurse dalyvavo du metus iš eilės, subūrė per 500 jaunų žmonių, kurių pagalba buvo sukurti tikslai ir pagrindas šiam projektui.

2021-ųjų programoje – per 70 renginių, 133 #chooseklaipeda jaunimo ambasadorių ne tik iš daugelio Europos valstybių, bet ir tolimiausių pasaulio šalių. Laimėtas titulas – daug neeilinių galimybių ne tik jaunimui, bet ir pačiam miestui, pritraukti Europos jaunimo dėmesį, pristatyti miestą tarptautiniame kontekste ir stiprinti Europos jaunimo identitetą.

 

SEK CHOOSE KLAIPĖDA

Facebook https://www.facebook.com/chooseklaipeda

Instagram https://www.instagram.com/chooseklaipeda/

Youtube shorturl.at/IQ356

Tik Tok https://www.tiktok.com/@chooseklaipeda?lang=en