3.215.77.96
Rezultatai
Neradote atsakymo?

Kibernetinio saugumo hakatonas „Cyberthon“

Data
2020-12-23

Kibernetinio saugumo hakatonas „Cyberthon“

Vasario 11–12 d. dalyvauk kibernetinio saugumo renginyje – hakatone Cyberthon 2021. Renginyje laukiami tiek moksleiviai, tiek studentai ar tiesiog kibernetinio saugumo entuziastai.

Elektroninėje erdvėje atsiranda vis daugiau jautrios informacijos (tokios kaip asmens identifikavimo duomenys, finansiniai duomenys ar komercinės paslaptys). Tam, kad ši informacija būtų saugi, reikia vis daugiau kibernetinio saugumo specialistų. Įvairūs tyrimai ir ataskaitos nuolat informuoja mus apie didėjančius kibernetinių atakų skaičius bei jų sukeliamus nuostolius. Kibernetinių atakų vis daugėja, todėl nebepakanka rengti tik elitinius kibernetinio saugumo specialistus, tačiau būtina kartu ugdyti ir bendrą visuomenės kibernetinio saugumo kompetencijų raštingumą.

Netylant diskusijoms, kokios žinios ir įgūdžiai reikalingi kibernetiniam saugumui, Vilniaus universiteto Kibernetinio saugumo tyrimų grupės nuomone, labai svarbu yra lavinti technines žinias, loginį ir kritinį mąstymą, mokytis naujų technologijų ir gebėjimo spręsti problemas bei uždavinius savarankiškai.

Pirmąją renginio dieną dalyviai klausysis lektorių pristatymų, o antrąją – turės pateikti kibernetinio saugumo problemų sprendimus. Geriausias idėjas pateikę dalyviai bus apdovanoti piniginiais prizais.

Daugiau informacijos apie renginį –  https://www.cyberthon.lt/ .