3.145.111.183
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2023-04-18
Šaltinis

Jaunimo ambasadoriai Vokietijos ir Baltijos šalių konferencijoje Estijoje

Data
2023-04-18

Jaunimo ambasadoriai Vokietijos ir Baltijos šalių konferencijoje Estijoje

Ar manote, kad politikai turėtų įsiklausyti į jūsų, jaunojo europiečio, nuomonę? Ar norėtumėte susipažinti su kitais bendraminčiais, kurie aistringai siekia geriau atstovauti jaunimui ir jo idėjoms? Ar jūsų galvoje kyla naujų kūrybinių minčių, kaip skatinti ir ginti laisvę Europoje? Tuomet teikite paraišką ir prisijunkite prie vieno iš keturių klasterių, kad galėtumėte aptarti šias idėjas kaip jaunimo ambasadoriai 2023 m. spalio mėn. vyksiančioje Vokietijos ir Baltijos šalių konferencijoje Tartu, Estijoje.

Šio projekto tikslas – suburti apie 40 jaunų žmonių iš visos Europos ir aptarti laisvės svarbą mūsų žemyno ateičiai. Jaunimo ambasadoriai turi galimybę dirbti kartu keturiuose atitinkamuose klasteriuose:

A klasteris „Aplinkosauginė laisvė“: Šiame klasteryje nagrinėjama idėja, kad asmenys ir bendruomenės turėtų turėti teisę gyventi švarioje, sveikoje ir tvarioje aplinkoje. Ar įmanoma gyventi tvariai ir saugoti aplinką neatsisakant asmeninių laisvių? Ir ar nesveika aplinka arba nevienoda prieiga prie išteklių riboja mūsų laisvę?

B grupė „Žodžio laisvė“: Per pastarąjį dešimtmetį, vis plačiau naudojant socialinę žiniasklaidą, neapykantos kalbos atvejų internete nuolat daugėjo. Tačiau, nepaisant neatidėliotinos svarbos, politinių sprendimų kovai su neapykantos kalba trūksta arba jie yra netinkami. Todėl šio klasterio tikslas – aptarti naujas politines kovos su neapykantos kalba (internete) priemones, kartu ruošiant rekomendacijas, kaip geriau remti neapykantos kalbos aukas, didinti informuotumą ir švietimą.

Klasteris „Judėjimo laisvė“: Vienas didžiausių ES privalumų – jos piliečių judėjimo laisvė, tačiau ką iš tikrųjų reiškia laisvė judėjimo ir dabartinių įvykių kontekste ir kaip toli ji siekia? Šio klasterio tikslas – išnagrinėti šią sąvoką ir įsivaizduoti, kaip galėtų atrodyti ES ateitis, jei ši sąvoka būtų taikoma teigiamai.

D klasteris „Kūrybinės saviraiškos laisvė“: Nepaisant tam tikrų tarptautiniu mastu priimtų įstatymų ir konvencijų, kai kuriose šalyse vis dar galima pastebėti bandymų apibrėžti teisinius priimtinos kūrybinės raiškos kriterijus, taip įtvirtinant griežtą hegemoniją kultūrinio švietimo srityje ir kenkiant vienodam, įvairiam įvairių socialinių grupių ir įsitikinimų atstovavimui. Šiame klasteryje bus apžvelgta istorinė saviraiškos laisvės raida ir šiuolaikinės problemos, siekiant nustatyti pagrindines galimas grėsmes ir bandymus ją apriboti.

Jaunimo ambasadoriai turi būti 16-30 metų amžiaus, turėti nuolatinę gyvenamąją vietą Europoje ir laisvai kalbėti angliškai.

Aplikuoti galima iki balandžio 23 d. Aplikacijos formą ir daugiau informacijos rasite čia.