18.223.32.230
Rezultatai
Neradote atsakymo?

Europos ateities konferencija: jaunimo balsas

Data
2020-11-25

Europos ateities konferencija: jaunimo balsas

Pastaraisiais metais Europos Sąjungos lygmeniu vis daugiau klausimų ir dėmesio skiriama jaunimui, jo galimybėms bei jauno žmogaus balso svarbai. Pradedant nuo 2018 metų iniciatyvos „DiscoverEU“, kurios dėka 18-mečiai turėjo galimybę nemokamai keliauti traukiniais po Europą ir pažinti skirtingas kultūras, ES nauda jaunam žmogui nesibaigia. Yra sukurta dar begalė kitų iniciatyvų, leidžiančių jaunimui tobulėti, sužinoti bei būti išgirstiems.

EML Europiečių judėjimas (angl. European Movement Lithuania – EML), kartu su LiJOT ir LR Užsienio reikalų ministerija šį rudenį išleido net 5 tinklalaides, skirtas diskutuoti apie Europos Sąjungą, jos šiandieną ir ateitį.

Tinklalaides galite rasti ir perklausyti čia.

Gruodžio 2 d., 17:30 val. vyks Europos ateities konferencija: jaunimo balsas. Renginio metu aptarsime temas, kurios buvo minimos tinklalaidžių metu: kas yra europietis, Europos šiandiena ir ateitis, tvarumas bei jaunimo įsitraukimas.

Konferencijos metu pranešėjai supažindins su „Europos šiandiena (aktualijos, jaunimo įtrauktis) ir ateities scenarijai“ ir „Skaitmenizacija, tvarumas ir ES atsigavimas po Covid-19 pandemijos“ temomis. Taip pat vyks diskusijos, kuriose kiekvienas dalyvis galės išsakyti nuomonę bei pasidalinti savo idėjomis. O visa tai vainikuos rezoliucija, kuri bus įkvėpta dalyvių išsakytų nuomonių bei siūlymų, kurią pateiksime Užsienio reikalų ministerijai.

Projekto remėjai: Lietuvos Respublikos Užsienio Reikalų Ministerija.

Konferenciją kviesime žiūrėti tiesiogiai Facebook.