3.21.231.245
Rezultatai
Neradote atsakymo?

Drąsiausiam Vilniaus jaunuoliui bus įteikta premija

Data
2021-05-11

Drąsiausiam Vilniaus jaunuoliui bus įteikta premija

Ne kiekvienas ryžtųsi šokti į upę ir gelbėti skęstantįjį. Prieš 90 metų Mečislavo Dordziko herojiškas žingsnis kainavo jam gyvybę. Bet jaunuolis nepamirštas iki šiol.

 

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius įsiteigė Mečislavo Dordziko vardo premiją drąsiausiam sostinės vaikui ar jaunuoliui / merginai (iki 19 m.).

„Drąsa ir pasiaukojimas yra kiekvieno Vilniečio DNR. Šiandien drąsa yra ne tik išgelbėti skęstantįjį, bet ir užstoti silpnesnį nuo patyčių, apginti savo nuomonę, ir daugelis kitų dalykų. Ieškome ir prašome atsiliepti visų, kurie pastebėjo tokį vaiką ar jaunuolį, teikti jo kandidatūrą premijai“, – sako Vilniaus miesto meras.

Pažįsti jaunąjį vilnietį ar vilnietę, apie kurio drąsų poelgį ar gerą darbą žino tik jis ir jam artimiausi žmonės, pasidalinkite, nes Vilniui reikia drąsaus ir kito labui pasiaukojančio jaunimo.

Nominuok siūlomus kandidatus el. paštu drasa@vilnius.lt (iki š. m. gegužės 20 d.). Parašyk laišką ir nurodyk, už kokį poelgį ar veiklą siūlomas jaunuolis ar jaunuolė nusipelnė apdovanojimo, nepamiršk nurodyti kontaktų.

Nepiniginės M. Dordziko premijos vertė sieks 1000 Eur.
Premija bus teikiama kasmet birželio 1-ąją – Tarptautinę vaikų gynimo dieną.