18.118.254.94
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2020-11-16
Žymės
Šaltinis

Diskusija „Medikai be kaukių“

Data
2020-11-16

Diskusija „Medikai be kaukių“

Šį trečiadienį, lapkričio 18 dieną, 19:00 val. prasidės gyvų transliacijų ciklas „PROKALBIAI GYVAI“ projekto Facebook puslapyje. Pirmajame renginyje, diskusijoje „Medikai be kaukių“, bus aptariamas medicinos specialisto darbas bei dabartinės situacijos įtaka jauniesiems gydytojams. Mediko specialybė unikali ne tik tuo, jog yra viena populiariausių ir daugiausiai moksleivių susidomėjimo sulaukusių profesijų, bet ir iššūkių, su kuriais šiuolaikiniame kontekste susiduria medikai, gausa. Žiniasklaidoje mirgant informacijai apie pandemiją ir jos pirmosiose gretose besikaunančius medikus, Prokalbiai kviečia pažvelgti į gydytojo kasdienybę iš arčiau.

Pokalbyje apie mediko profesiją dalyvaus Martynas Gedminas, respublikinės Šiaulių ligoninės skubios medicinos gydytojas, buvęs šios ligoninės auditorius bei buvęs Jaunųjų gydytojų asociacijos prezidentas. Taip pat išgirsime Benediktą Radavičių, regioninės Telšių ligoninės gydytoją geriatrą, buvusį Vilniaus priklausomybių ligų centro gydytoją. Diskusijos pašnekovai ne tik profesionalūs ir atsidavę savo sričių specialistai, tačiau ir aktyvistai, prisidedantys prie įvairių iniciatyvų ir siekiantys medikų gyvenimo sąlygų Lietuvoje gerinimo. Diskusiją moderuos projekto „Prokalbiai“ vadovė Džiuginta Gabrielė Bacvinkienė.

Diskusijos metu bus aptariamas platus spektras temų, aktualių apie karjerą medicinos srityje galvojantiems jaunuoliams. Pašnekovai kalbėsis apie pašaukimą medicinai, studijų ypatumus, nuostatas, su kuriomis susiduria jaunas gydytojas bei  darbo specifiką ir didžiausius šios srities iššūkius. Diskusijoje bus aptartos ir sveikatos apsaugos sistemos spragos, darbas visuotinės pandemijos įkarštyje, svarbus dėmesys bus skiriamas medikų psichologinės sveikatos ir psichologinės pagalbos temoms. Moksleiviai turės galimybę iš anksto užduoti rūpimus diskusijos dalyviams el. paštu prokalbiai@gmail.com arba tą daryti renginio metu, komentarų skiltyje.

Nuoroda į renginį – https://bit.ly/38I0Qwq

Ši diskusija tik pirmoji „PROKALBIAI GYVAI” ciklo transliacija. Planuojamas dar ne vienas pokalbis, pristatant didžiausio jaunimo susidomėjimo sulaukusias specialybes drąsiai ir atvirai, iš pirmų lūpų. Projektas „Prokalbiai“ kviečia į profesijas žiūrėti kitu kampu ir nuoširdžiai pasišnekėti su dominančios specialybės atstovais. Tai socialinė iniciatyva, sukurta tiems, kurie neranda reikiamų atsakymų karjeros mugėse ir internete skelbiamuose studijų programų aprašymuose. Projekto profesionalai dalyvauja savo noru ir neatlygintinai, norėdami prisidėti prie jaunosios kartos švietimo ir įkvėpti moksleivius ar studentus siekti išsikeltų tikslų. „Prokalbiai“ siūlo įvairias veiklas: individualius susitikimus, konferencinius skambučius, tiesiogines transliacijas ir bendravimą el. laiškais. Dar augančiame projekte šiuo metu  dalyvauja 57 moksleiviai iš įvairių Lietuvos miestų ir 20 skirtingų sričių profesionalų. „Prokalbiai“ vyks iki šių metų gruodžio 11 dienos.

Žymės
Šaltinis