3.144.202.167
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2023-04-06
Žymės
Šaltinis

Diskusija apie piliečių įtraukimą į viešąjį valdymą

Data
2023-04-06

Diskusija apie piliečių įtraukimą į viešąjį valdymą

Balandžio 12 d., trečiadienį, 16 val. vyks Seimo kanceliarijos organizuojama diskusija „Ką turėjome padaryti dar vakar, kad savo piliečių nepaliktume demokratijos šalikelėje ir įtrauktume į viešąjį valdymą?“

Renginys vyks Seimo lankytojų centre (Gedimino pr. 60). Įėjimas atviras.
Diskusija bus tiesiogiai transliuojama Seimo interneto svetainėje.

Apie ką bus diskutuojama?

Neseniai pasibaigę savivaldybių tarybų ir merų rinkimai atskleidė piliečių į(si)traukimo į viešąjį valdymą problematiką. Kitaip tariant, nesirūpinama, kas bus po rinkimų ar po trumpalaikių valdymo ciklų. Dėmesio sulaukia nebent dalyvavimo rinkimuose problemos, tačiau apie tolesnį piliečių į(si)traukimą visiškai nekalbama. Tai labai rimti ir savivaldos, ir nacionalinio lygmens klausimai, kurie ilgainiui išvirsta į nepasitikėjimo, susvetimėjimo, žmonių ir valdžios nesusikalbėjimo problemas.

Diskusijos dalyviai teigia, kad viešojo sektoriaus reformos sumanymams Lietuvoje akivaizdžiai trūksta modernių ir ilgalaikių ateities vektorių. Vyraujančią idėją „trinti“ ribas tarp viešojo ir privataus sektorių geriausiu atveju galima vertinti kaip daugiametį mūsų viešojo valdymo įstrigimą tose pačiose koordinatėse, o ne kaip pažangų proveržį.

Todėl diskusijos dalyviai bandys atsakyti į klausimą, kaip visuomenę labiau įtraukti į viešąjį valdymą. Nes idėjų ir priemonių, kaip tai padaryti, tikrai yra labai daug, įvairių, o Lietuva nuo šių procesų akivaizdžiai atsilieka. Savo ruožtu visas demokratinis pasaulis aktyviai juda kiek kitokia kryptimi – visaip kaip siekiama nepamesti ir jokiu būdu neišmesti žmonių iš viešojo valdymo.

Diskusijoje dalyvaus:

  • Informacijos ir komunikacijos departamento Tyrimų skyriaus vedėjas dr. Alvidas Lukošaitis.
  • Tyrimų skyriaus patarėja dr. Ligita Šarkutė.
  • Visuomenės veikėjas Gabrielius Liaudanskas – Svaras.

Diskusiją moderuos Tyrimų skyriaus patarėja dr. Veronika Urbonaitė – Barkauskienė.

Žymės
Šaltinis