3.133.121.160
Rezultatai
Neradote atsakymo?

„DiscoverEU“ grįžta ir šįkart bilietus dovanos ne tik aštuoniolikmečiams

Data
2021-10-12

„DiscoverEU“ grįžta ir šįkart bilietus dovanos ne tik aštuoniolikmečiams

Esi 18-20 metų, turi Europos Sąjungos pilietybę ir svajoji leistis į kelionę po Europos Sąjungos šalis, susipažinti su Europos įvairove, jos kultūros paveldu ir istorija, įgyti naujų pažįstamų visame žemyne? Europos Sąjungos iniaciatyva „DiscoverEU“ tau suteikia šias galimybes!

Po pertraukos dėl COVID-19 pandemijos „DiscoverEU“ grįžta! Laimingiesiems paraiškų teikėjams skiriami kelionės traukiniais bilietai, kurie tau nieko nekainuos! Tiesa, patariame perskaityti dalyvavimo iniciatyvoje taisykles, patarimus, prisijungti prie bendraminčių grupės Facebooke – visa tai tau padės sumažinti kitas kelionės išlaidas.

Šįkart iniciatyvoje gali dalyvauti ne tik aštuoniolikmečiai, bet ir jaunuoliai, kurie dėl pandemijos neturėjo šios galimybės, kai jiems buvo aštuoniolika. Planuojama šias galimybes suteikti net 60 000 jauniausių Europos Sąjungos piliečių. Čiupk savo šansą!

Kalendoriuje pasižymėk spalio 12 d. Nuo šios dienos 13 val. iki spalio 26 d. 13 val. Lietuvos laiku užeik į Europos jaunimo portalą ir spausk ant čia esančio mygtuko „Pateikite paraišką“, kuris nuves tave į paraiškos formą.

Jeigu bent kiek domiesi Europos Sąjunga – pateikti paraišką bus lengva. Tačiau labai svarbu, kad tu ir su tavimi keliausiantys draugai, kurių gali būti iki keturių, atitiktų šias sąlygas:

  • būti gimęs (-usi) tarp 2001 m. liepos 1 d. (įskaitant) ir 2003 m. gruodžio 31 d. (įskaitant);
  • sprendimo dėl laimėjimo metu turėti vienos iš Europos Sąjungos valstybių narių pilietybę;
  • internetinėje paraiškos formoje įvesti teisingą tapatybės kortelės arba paso numerį.

Jei būsi atrinktas (-a), galėsi keliauti nuo vienos iki 30 dienų nuo 2022 m. kovo 1 d. iki 2023 m. vasario 28 d.

Jei turi negalią ar sveikatos problemų, dėl kurių tau gali būti sudėtinga keliauti, tau bus suteikta parama ir pagalba, kad galėtum dalyvauti programoje „DiscoverEU“.

Jau pats laikas susirasti naujų draugų, nepamirštamai patirčiai, įgyvendinti svajonę – praplėsti savo horizontus, išplėsti komforto ribas. Renkis į kelionę po Europą!

Daugiau informacijos ir dalyvavimo taisykles rasi Europos jaunimo portale.