3.138.113.188
Rezultatai
Neradote atsakymo?

Dalyvauk trumpo fantastinio apsakymo konkurse „Kalbos fantazija“!

Data
2021-09-10

Dalyvauk trumpo fantastinio apsakymo konkurse „Kalbos fantazija“!

KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultetas kartu su Europos Komisijos Atstovybe Lietuvoje tradiciškai kviečia švęsti Europos kalbų dieną.

Šiemet moksleivių laukia ne tik protmūšis ir trumpa konferencija, bet ir Fantastinio apsakymo konkursas su šauniais prizais!

Tai komandinis konkursas 1–4 gimnazijų klasių moksleiviams. Komandos (nuo 4 iki 6 moksleivių) tikslas – sukurti fantastinį apsakymą lietuvių kalba ir išversti jį į vieną iš Europos Sąjungos oficialiųjų kalbų.

Konkurso taisyklės

  • Apsakymo apimtis – ne daugiau kaip vienas puslapis (iki 3000 ženklų su tarpais). Vertimo apimtis gali šiek tiek skirtis. Kūrinys turi būti išbaigtas, negali būti didesnio kūrinio ištrauka.
  • Apsakymas vienaip ar kitaip turi būti susijęs su kalba, pavyzdžiui: po šimto metų Lietuvą valdo kalbininkai, pirmasis žmonių kontaktas su ateiviais, kalbos etiketo pamoka Arachnijos menų gimnazijoje ir kt. – kiek tik neša fantazija ir leidžia išmonė.
  • Apsakymus ir jų vertimus vertins solidi komisija. Ją sudaro Kauno technologijos universiteto dėstytojai, lietuvių fantastikos rašytojai, psichologai, Europos Komisijos vertėjai.

 

Šešiolikos geriausių apsakymų ir vertimų autoriai (komandos) bus pakviesti dalyvauti Europos kalbų dienos protmūšyje, kuris vyks internetu rugsėjo 28 d.

Protmūšio nugalėtojai, prizininkai ir geriausių kūrinių bei vertimų autoriai bus apdovanoti Europos Komisijos Vertimo raštu direktorato ir Kauno technologijos universiteto įsteigtais prizais.

 

Kūrinius ir vertimus Word formatu siųsti adresu dgt-vilnius@ec.europa.eu iki rugsėjo 21 d. 12:00 val.

Daugiau informacijos: https://shmmf.ktu.edu/mokykloms/europoskalbudiena/