3.93.59.171
Rezultatai
Neradote atsakymo?

Dalyvauk tiriamosios žurnalistikos konkurse!

Data
2021-03-09

Dalyvauk tiriamosios žurnalistikos konkurse!

Troškai į dienos šviesą iškelti gilesnės analizės reikalaujančią temą, tačiau aplinkybės buvo nepalankios ar trūko kompetencijų? Tai padaryti dar niekada nebuvo taip paprasta – su nauja jėga į Lietuvą grįžta „Media4Change“ tiriamosios žurnalistikos konkursas. Žurnalistų komandoms, kurių smalsumas ir pastabumas siekia giliau ir toliau nei didieji Lietuvos miestai, tyrimams įgyvendinti bus skiriama 16 tūkst. eurų.

Čia tiriamosios žurnalistikos talentą auginti padės tiek patyrę Lietuvos tiriamosios žurnalistikos vilkai, tiek platus tarptautinių ekspertų tinklas. Šis konkursas – puiki proga rasti bendraminčių ar įkvepiančių temų, išmokti kurti galingus tyrimų dizainus, praplėsti akiratį ieškant netikėtų temų, o svarbiausia – įgyvendinti Lietuvos tiriamosios žurnalistikos istoriją papildantį tyrimą. Čia bendradarbiaujant su komanda nukreipsi šviesas ten, kur jų šiuo metu labiausiai trūksta – į Lietuvos regionus, o savo kompetencijas stiprinsi įvaldydamas naujus tiriamosios žurnalistikos įrankius ir bendradarbiavimo platformas.

Gali dalyvauti ir dar neturintys konkrečios idėjos ar komandos

Dar neturi konkrečios istorijos ar visos komandos? Ne bėda! Organizatoriai yra pasirengę konsultuoti pildant anketą, o pirmąjį etapą įveikę kandidatai turės progą sutikti savo bendraminčius (potencialius komandos narius) ar atrasti įdomias temas tyrimams, kurių planus vystyti padės ekspertų komanda.

Esi pasirengęs į Lietuvos regionus įnešti daugiau šviesos ir pasitikėjimo žiniasklaida? Kvapą gniaužiančią kelionę pradėk užpildydamas dalyvio anketą iki kovo 23 d.!

Konkurso metu 3 komandoms bus skiriama iki 4 000 EUR vertės parama ir mentorystė komandiniam žurnalistiniam tyrimui įgyvendinti bei gerųjų praktikų apsikeitimui. Konkurso dalyviai naudosis interaktyviais įrankiais padėsiančiais jiems vykdyti tyrimą, pristatyti savo rezultatus ir megzti ryšį su auditorija. Geriausiai įvertintas antrojo etapo komandas, aukščiausių tyrimų rezultatų siekti kvies skatinamasis prizas (4 000 EUR), skirtas komandai, kuri pasiryš tęsti tyrimo įgyvendinimą ir be paramos bei pasieks geriausio tyrimo įvertinimo galutiniame etape.

Daugiau informacijos rasi čia.