3.133.147.87
Rezultatai
Neradote atsakymo?

Dalyvauk renginyje „Pažink Ukrainą“

Data
2021-04-28

Dalyvauk renginyje „Pažink Ukrainą“

Balandžio 29   d. 15 val. projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ Facebook platformoje vyks renginys „Pažink Ukrainą“, kurį organizuoja LCC tarptautinis universitetas. Virtualų renginį sudarys kultūrinė dalis, kurios metu bus galima artimiau pažinti ukrainiečių bendruomenę, gyvenančią Klaipėdoje. Taip pat bus paskelbta atranka savanoriams vykti vasarą į vaikų stovyklą Ukrainoje, dirbti su vaikais iš karo zonos.

Renginyje bus akcentuojama Klaipėdos ukrainiečių bendruomenė. Šiuo metu Klaipėdoje gyvena per 1500 ukrainiečių. „Renginiu „Pažink Ukrainą“ siekiame atkreipti dėmesį į Klaipėdoje gyvenančius ukrainiečius bei jų bendruomenę – džiaugtis tuo, kaip jie praturtina mūsų miesto gyvenimą“ – pasakoja projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė“ platformos „Solidarumas“ koordinatorė Sigita Vaškaitienė.

„Taip pat renginyje dalyvaus ne tik Klaipėdoje esanti Ukrainos bendruomenė, bet ir ukrainiečių studentai, kurie Klaipėdoje gyvena studijų laikotarpiu“ – priduria LCC tarptautinio universiteto atstovė Aistė Motekaitienė.

Renginyje bus pristatomas ir dokumentinis filmas  „The Carpet“ (liet. Kilimas) apie karą, kilusį Ukrainoje. Po filmo peržiūros laukia diskusija su filmo režisiere Nataliia Kiseliova. „Filmas padės įsijausti į dabartinę Ukrainos politinę situaciją, sužinoti, ką tauta išgyvena, kokius skaudulius ar džiaugsmus atsiveža tie žmonės su savimi“, – pasakoja A. Motekaitienė.

Iškart po diskusijos Raudonojo Kryžiaus Infocentras pristatys savo veiklą, papasakos, kaip prisideda prie integracinių procesų. Raudonojo Kryžiaus direktorė Alina Birbalaite kalbės apie imigraciją, prisitaikymą prie gyvenimo Lietuvoje.

Renginio pabaigoje bus paskelbtas konkursas jaunimui, norinčiam keliauti į Ukrainą savanoriauti stovykloje, skirtoje vaikams iš karo paveiktų regionų. „Ieškome energingų jaunų žmonių, kurie sugeba užjausti ir kurie nori padėti kitiems“, – teigia A. Motekaitienė. Atranka bus vykdoma individualių pokalbių būdu.

Renginys bus transliuojamas Klaipeda – European Youth Capital 2021 ir LCC International University Facebook paskyrose.