18.117.81.240
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Autorius
Socialinis sufleris
Data
2024-04-24

Dalyvauk 6-ame vasaros mokymų „Stiprūs įvairovėje“ projekto sezone

Autorius
Socialinis sufleris
Data
2024-04-24

Dalyvauk 6-ame vasaros mokymų „Stiprūs įvairovėje“ projekto sezone

Startavo registracija į nemokamus vasaros mokymus 14–19 metų jaunuoliams. Iš įvairių Lietuvos kraštų į tris mokymų pamainas iš viso bus atrinkta 120 žmonių. Vasaros mokymų metu jaunuoliai tobulins emocinį intelektą, darbo komandoje įgūdžius, pirmos pagalbos teikimo žinias, ruošis ir eis į žygį, naviguojant be GPS, mokysis, kaip atpažinti iškraipytą informaciją ir, žinoma, ras draugų!

Jaunimo asmeninio tobulėjimo centro bendrasavininkė ir projekto „Stiprūs įvairovėje“ mokymų vadovė Indrė Maršantaitė teigia, kad šie vasaros mokymai yra unikali patirtis.

„Šis projektas, grįstas neformaliuoju švietimu, užpildo tam tikrą naujų žinių, įtraukties ir minkštųjų įgūdžių vakuumą, susidariusį dėl spragų švietimo sistemoje. Mano nuomone, tokios iniciatyvos vienareikšmiškai griauna stereotipus, įsitikinimus ir formuoja sveiką požiūrį, jog stiprūs esame įvairovėje,“ – sako I. Maršantaitė.

Anot Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento pilietiškumo ugdymo skyriaus vedėjo Karolio Zikaro, tokio pobūdžio mokymų svarba smarkiai išauga karo Ukrainoje akivaizdoje, kurioje pažeidžiamas yra kiekvienas. „Visuomenė yra etnine sudėtimi nevienalytė, yra mažų bendruomenių, kurios turi įvairių etninių skirtumų, o Rusija yra linkusi išnaudoti tuos skirtumus, tai skatina priešiškumą. Socialinės sąlygos susiklosto taip, kad paprastai susitikę bendraamžiai pilietinėmis temomis nekalba, tačiau šiuo projektu sudarome sąlygas apie tai kalbėtis,“ – mintimis dalijosi projekto partnerių atstovas.

Pasak Gabijos Bakevičiūtės, kuris vasaros mokymuose dalyvavo 2023 metais, tai yra viena įsimintiniausių vasaros patirčių.

„Apie mokymus sužinojau iš savo draugų. Prisiklausiusi gerų draugų atsiliepimų nusprendžiau užsiregistruoti ir dėl to visai nepasigailėjau. Esu labai laiminga, kad man atiteko galimybė praleisti dalelę vasaros šiuose mokymuose, nes tai tapo ne tik vienu iš geriausių vasaros atsiminimų, bet ir apskritai visų 2023 metų. Mėgavausi kiekvienu šių mokymų momentu: žygiu, žaidimais, paskaitomis ir maistu. Kiekvieną dieną tai buvo nauji nuostabūs įspūdžiai ir iššūkiai. Sutikau labai daug puikių žmonių, su kuriais jaučiausi komfortiškai ir kurie priėmė mane tokią, kokia aš esu. Taigi, norintiems bendrauti ir gerai praleisti laiką, rekomenduočiau prisidėti prie šių nuostabių mokymų,“ – pasakojo praėjusių metų vasaros mokymų dalyvė.

Jei ir Tu susidomėjai, paskubėk pildyti anketą, nes registracija bus sustabdyta, pasiekus 500 registracijų. Daugiau informacijos apie nemokamus vasaros mokymus bei registracijos nuorodą rasi čia.

Taip pat projekto metu mokymų vadovai aplankys 30 įstaigų (mokyklos, atviri jaunimo centrai ir erdvės, bibliotekos ir kt.), kuriose renkasi jauni asmenys. Dar turime keletą laisvų vietų, dėl to kviečiame registruotis. Daugiau informacijos čia.

Projektą, kartu su partneriais British Council Lithuania, Jaunimo reikalų agentūra, Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentu prie KAM, Švietimo mainų paramos fondu, Kultūros ministerija, Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamentu, įgyvendina VšĮ „Jaunimo asmeninio tobulėjimo centro“ programa „Socialinis sufleris“.