44.223.31.148
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2020-09-09
Skaitymo trukmė
1 minutė

Atėjo laikas pradėti mokytis kalbų!

Data
2020-09-09
Skaitymo trukmė
1 minutė

Atėjo laikas pradėti mokytis kalbų!

Sai che giorno oggi? Víte, jaký den dnes? Ar žinai, kokia šiandien diena? Rugsėjo 26 d. – Europos kalbų diena, kuri kviečia švęsti kalbinę ir kultūrinę įvairovę mūsų žemyne.

Visame pasaulyje kalbama net 7000 kalbų. Europoje kalbama maždaug 400 kalbų, į šį skaičių įeina imigrantų bendruomenių, regioninės ir gestų kalbos. ES 24 kalbos yra laikomos oficialiosiomis, tačiau joje kalbama dar 60 regioninių ir etninių mažumų kalbų, pavyzdžiui, samių kalba Laplandijoje arba bretonų kalba vakarų Prancūzijoje.

Šiandien norime tave pakviesti pradėti mokytis kalbą arba tobulinti jau žinomos kalbos žinias. Kaip? Ogi bendraujant su žmonėmis iš visos Europos ar pasaulio. Jei nori išmokti užsienio kalbos, vien tik vadovėlių ir teorinių ar gramatikos žinių nepakanka. Kalba reikia kalbėti. Dabar gali tobulinti savo užsienio kalbų įgūdžius su tais, kuriems kalba, kurią nori išmokti – gimtoji.

Tam, kad galėtum pramankštinti jau turimus įgūdžius ar įgyti naujų, reikia partnerio, kurį rasti gali nemokamose kalbos mainų tinklalapiuose. Kalbos mainų platformose gali registruotis laisvai ir rasti žmones, kurie tau padės tobulinti užsienio kalbų įgūdžius. Pasinaudok visais tokio mokymosi teikiamais privalumais: galbūt islandas, su kuriuo mokysiesi bendrauti islandiškai, yra verslo ar mokslo profesionalas ir gali tave išmokyti verslo terminų islandų kalba; galbūt estė, su kuria mokysiesi estų kalbos bus aktorė ar muzikantė, su kuria estiškai galėsi bendrauti meno temomis.

Jei nori mokytis prancūzų kalbos, geriausia jos mokytis iš prancūzo, o jei graikų – iš graiko. Žinoma, idealu, kai turi galimybę keliauti, būti svečiose šalyse ir bendrauti su vietiniais. Tačiau susitikti bendraminčių ir mokymosi parnerių gali ir internete. Viskas ko reikia – internetas ir noras tobulėti!

Kalbų mainų tinklalapiai

Šaltiniai: Eurodesk Lietuva.