54.173.43.215
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2021-02-26

Aktyvaus jaunimo krautuvėlė – erdvė kūrėjams ir socialiniams verslams

Data
2021-02-26

Aktyvaus jaunimo krautuvėlė – erdvė kūrėjams ir socialiniams verslams

Svajonių išsipildymą dauguma traktuoja kaip gyvenimo tikslą. Tik svajonės būna skirtingos – vieni siekia sukurti laimingą šeimą, pastatyti namą, o kai kurie tikisi apkeliauti pasaulį, laimėti aukso medalį ar užlipti ant aukščiausio karjeros laipto. O apie ką svajoja jauni verslininkai, kilę iš nepalankios socioekonominės aplinkos? Greičiausiai, nežlugti. Pasaulinė statistika atskleidžia, jog net 90 proc. startuolių žlunga nesuspėję realizuoti savo idėjų. Be to, negalia, skurdas, teistumas ar kitas socialinės mažumos statusas šių laikų visuomenėje dar labiau viską apsunkina. Gera žinia, jog prie šios svajonės išsipildymo galime prisidėti visi. Kaip? Sužinosi šiame įraše.

„Aktyvaus jaunimo krautuvėlė, tai siekis paremti jaunus svajotojus, kurių tikslas – sukurti pozityvų pokytį asmeninėje arba visuomeninės istorijoje. Čia galima nusipirkti etiškus bei aplinkai draugiškus produktus ir paslaugas. Visos, elektroninėje parduotuvėje patalpintos, prekės / paslaugos yra parenkamos atsižvelgiant į 2 kriterijus:

  1. Produktas yra sukurtas pagal socialinio verslo modelį. Jei nesi tikras, kas tai, leisk mums papasakoti! Socialinis verslas, tai siekis spręsti ekologijos, jaunimo nedarbo, socialinės atskirties ir kitas problemas. Europoje šio verslo istorija prasidėjo 1990 metais, kai apie jį pirma pradėjo kalbėti Italija. Ir nuo to laiko socialinio verslo modelis yra paremtas trimis vertybėmis – pagalba sau, abipusiškumu ir socialine misija. Taigi, socialinis verslas – tai verslo modelis, pagal kurį, išnaudojant rinkos mechanizmą, pelno siekimas susiejamas su socialiniais tikslais ir prioritetais.

ARBA

  1. Produktas yra sukurtas žmogaus, susiduriančio su socialinėmis problemomis. Nepalanki socioekonominė aplinka yra apibrėžiama kaip teistumas, nebaigtas vidurinis (12 kl.) arba pagrindinis (10 kl.) išsilavinimas (dėl išmetimo arba savanoriško pasitraukimo), migranto, prieglobsčio prašytojo ar pabėgėlio statusas, negalia, skurdas ar kitos individualiai, per interviu su potencialiu pardavėju, nustatomos kategorijos.

O galbūt tu ir esi tas, kuris vykdo socialinį verslą arba susiduri su išvardytais sunkumais ir norėtum suteikti savo prekei žinomumo bei parduoti ją Aktyvaus jaunimo krautuvėlėje? Tą padaryti gali jau dabar! Štai žingsniai, kuriuos reikia nueiti, jog prekė atsidurtų elektroninėje parduotuvėje:

  1. Užeiti į parduotuvę ir apsižvalgyti! Įvertink, ar tavo kuriamas produktas tikrai atitinka aukščiau nurodytus kriterijus ir ar nori, jog prekė ar paslauga atsidurtų šiame puslapyje.
  2. Atitinka? Tuomet keliauk į „Patalpinkite savo prekę ar paslaugą“ skiltį. Atidžiai perskaityk taisykles ir nuspręsk, ar viskas tau tinka. Jau tai padarei? Tada tikrai esi pasiruošęs kitam žingsniui!
  3. Užpildyk registracijos formą – įvesk savo vardą, el. paštą bei papasakok apie save ir savo kuriamą produktą.
  4. Viskas! Teliko palaukti, kol su tavimi susisieks Aktyvaus jaunimo atstovai ir plačiau aptarsite prekės patalpinimą elektroninėje parduotuvėje. Tai bus stengtasi padaryti kuo greičiau, kaip tik įmanoma.

Ir tikrai taip, pozityvią istoriją galime kurti kartu – pirkdami etišką bei ekologišką prekę ar įgyvendindami socialines idėjas, prisidedančias prie mūsų visų gerovės. Aktyvaus jaunimo krautuvėlėje laukiam visi!

Apsilankyk – https://activeyouth.lt/shop/