3.20.205.228
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2023-02-22
Žymės

Dokumentinis filmas „Mados ratas“

Data
2023-02-22

Dokumentinis filmas „Mados ratas“

Anne Klein, garsi mados dizainerė, kartą pasakė: „Drabužiai pasaulio nepakeis. Tai padarys moterys, kurios juos dėvi“. Ir tai visiškai teisinga, tačiau ne tik moterys, kurios juos dėvi, bet ir moterys, kurios juos kuria.

Būtent apie tai kalbama „Active youth“ sukurtame dokumentiniame filme „Mados ratas“. Jame pasakojama apie keturias moteris, kurios nusprendė paversti madą madingesne. Ir tai padaryti ne įmantriais audiniais, ornamentais ir siluetais, o kuriant juos tvaresnius. Šį kelią jos pasirinko norėdamos parodyti, kad mada yra kur kas daugiau nei kurti nedideles kolekcijas ir teigti, kad tai yra tvaru, kai tuo metu mados pramonė gamina pernelyg daug neekologiškų audinių.

Didelė visuomenės dalis sako, kad greitoji mada yra lengviausiai prieinama ir kad tai vieninteliai drabužiai, kuriuos dauguma gali sau leisti. Tačiau iš tikrųjų taip nėra. Greitoji mada nėra nemokama, nes kažkas už ją moka. Ir mūsų planeta moka didžiausią kainą. Todėl pagrindinis šio filmo tikslas – parodyti žmonėms, kaip mes galime prisidėti prie to, kad mados pramonė liautųsi niokojusi aplinką.

Filme rodomos moterys dalijasi savo įžvalgomis, nuomonėmis ir istorijomis apie greitosios mados pramonę, tvarumą ir tai, iš kur kyla jų kūrybiškumas. Filmo kūrėjų manymu, šios moterys gali tapti įkvėpimu rinktis kitą kelią nuo perteklinės mados vartojimo ir gamybos. Pirkite mažiau. Dėvėkite drabužius, kurie pasakoja tikrą istoriją. Ir gyvenkite geriau. Nes tvarioji mada – tai ne tendencija, o ateitis.

Dokumentinį filmą „Mados ratas“ galite pamatyti čia.