54.198.45.0
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2022-04-07

Prasidėjo registracija į „DiscoverEU“ programą!

Data
2022-04-07

Prasidėjo registracija į „DiscoverEU“ programą!

Europos Komisija kviečia 18 metų jaunuolius iš visų „Erasmus+“ programos šalių dalyvauti konkurse ir laimėti nemokamą kelionę traukiniais po pasirinktas Europos šalis. Programa per pirmąjį šių metų etapą galės pasinaudoti 35 000 jaunuolių iš Europos. Lietuvai skirta 213 kelionių pasų, tad šansai laimėti tikrai dideli.

Konkurse dalyvauti gali visi, gimę nuo 2003 m. liepos 1 d. iki 2004 birželio 30 d.

Be nemokamo kelionės bilieto jaunuoliai gaus ir nuolaidų kortelę, kuria galima bus pasinaudoti užsakant nakvynę ar maistą, vietinį transportą ar bilietus į kultūrinius ar sporto renginius.

2022 metais programoje gali dalyvauti ir 18-mečiai jaunuoliai iš Ukrainos, turintys leidimą gyventi vienoje iš programoje dalyvaujančių šalių: Europos Sąjungos šalių, Islandijos, Lichtenšteino, Šiaurės Makedonijos, Norvegijos, Serbijos ir Turkijos.

„Ši patirtis iš tiesų padėjo suaugti. Buvau 18 metų ir tai buvo pirmas kartas, kai keliavau savarankiškai. Turėjau pats viską suorganizuoti, užsakyti nakvynes, planuoti biudžetą. Kelionė vyko man pabaigus mokyklą, prieš pat studijas universitete. Ji padėjo praplėsti mano akiratį, pažinti kitas kultūras. Turėjau šiokių tokių stereotipų, bet kai  susipažinau su keliautojais iš kitų šalių, supratau – esame visi tokie patys“, – savo patirtimi dalijosi Venise iš Prancūzijos, kuriai „DiscoverEU“ suteikė galimybę pakeliauti po Angliją, Vokietiją ir Čekiją.

Dalyvauti programoje labai paprasta – reikia iki balandžio 21 d. užpildyti anketą Europos jaunimo portale. Kandidatai turi atsakyti į kelis klausimus apie Europos Sąjungą, politikos prioritetus ir ES programas jaunimui. Vėliau loterijos būdu atrenkami dalyviai, kurie gauna nemokamus kelionės bilietus. Atrinktieji dalyviai apie rezultatus informuojami el.paštu.

Jei nepavyks laimėti bilieto šįkart – nenusimink. Kitas atrankos etapas vyks 2022 m. spalio mėn. Jo metu vėl bus išdalinta 35 000 bilietų.

Daugiau informacijos apie „DiscoverEU“ rasi čia.