18.221.222.47
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2020-09-08
Skaitymo trukmė
56 sekundės

Nuo šiol į privalomąją karo tarnybą bus šaukiami ir studentai

Data
2020-09-08
Skaitymo trukmė
56 sekundės

Nuo šiol į privalomąją karo tarnybą bus šaukiami ir studentai

2020 m. sausio 9 d. (ketvirtadienį) Krašto apsaugos ministerija sudarys 2020 metų karo prievolininkų (šauktinių) sąrašus. Šiais metais bus šaukiami 18–23 m. jaunuoliai. Planuojama pašaukti apie 3800. Iki šiol į šauktinių sąrašus nebuvo įtraukiami aukštųjų mokyklų studentai.

Esi studentas ir esi pašauktas privalomai karo tarnybai. Kas toliau?

Tu gali pasirinkti:

  • sustabdyti studijas ir atlikti 9 mėnesių nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą (NPPKT).
  • nenutraukus studijų pasirinkti  jaunesniųjų karininkų vadų mokymus (vyksta 3 metus savaitgaliais). Daugiau skaityk čia.
  • studijuoti ir tarnauti Krašto apsaugos savanorių pajėgose (3 metus). Daugiau skaityk čia.
  • nepasirinkti nė vienos iš anksčiau išvardytų galimybių. Tokiu atveju, kai pabaigsi studijas, vieną kartą galėsi būti įtrauktas į šaukiamųjų sąrašus iki kol tau sukaks 26 metai, tačiau ne ilgiau nei 1 metus po studijų baigimo.

Pasitikrink, ar esi šaukiamųjų sąraše nuo čia.

Prie kiekvienos pavardės bus nurodytas ir tikslus terminas, iki kada reikia susisiekti su paskirtu regioniniu karo prievolės ir komplektavimo padaliniu. Į sąrašus patekusiems karo prievolininkams šaukimo nurodymai paštu nebus siunčiami. Visa karo prievolininkui aktuali informacija bus pateikta internete adresu www.karys.lt. Ją taip pat bus galima sužinoti paskambinus nemokamu telefonu 8 800 12340, atvykus arba paskambinus į regioninius Karo prievolės ir komplektavimo skyrius ir poskyrius.

Šaltiniai: Eurodesk Lietuva, LR krašto apsaugos ministerija.