3.129.39.55
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2023-03-16
Šaltinis

Nacionalinis IT iššūkis

Data
2023-03-16

Nacionalinis IT iššūkis

Dalyvauk Nacionaliniame IT iššūkyje ir sužinok daugiau apie IT ir technologijas – galbūt tai tavo ateitis!

Kodėl verta dalyvauti mokytojams?

Nacionalinis IT iššūkis – visos Lietuvos mokyklas įtrauksiantis projektas, skirtas 7-9 klasių moksleiviams ir informacinių technologijų mokytojams. Užsiregistravę gausite prieigą prie originalaus ir nemokamo IT specialistų parengto interaktyvaus mokymo turinio, kuris papildys standartinę ugdymo programą. Šią medžiagą savo nuožiūra, įvairia apimtimi galėsite integruoti į pamokas arba pateikti moksleiviams kaip savarankiško mokymosi priemonę.

15-30 minučių trukmės vaizdinė mokomoji medžiaga leis pagyvinti pamokas, padės moksleivius labiau įtraukti į ugdymo procesą, o, svarbiausia – suteiks jiems vertingų žinių apie šiuolaikines technologijas, praktinių programavimo įgūdžių ir galimybę iš arčiau susipažinti su skirtingomis IT specialybėmis. Tuo pačiu puikią progą atsišviežinti savo žinias turėsite ir Jūs – projekte užsiregistravę IT pedagogai galės nemokamai dalyvauti specialiuose nuotoliniuose mokymuose.

Mokymų temos mokytojams:

  • Kietųjų ir minkštųjų įgūdžių kombinacijos?
  • Programavimo kalbos šiandien ir rytoj
  • Kas yra Scrum metodologiją ir kaip ją pritaikyti klasėje?
  • Ateities įgūdžiai: technologijų ir 3D programavimo panaudojimas pamokose

Kodėl verta dalyvauti mokiniams?

Iššūkį priėmusių mokyklų IT dalyko mokytojams bus suteiktas IT specialistų parengtas interaktyvus mokymo turinys, papildysiantis standartinę ugdymo programą aktualiomis temomis ir medžiaga. Mokytojams beliks patiems nuspręsti, kokia apimtimi ir kokiu būdu ją integruoti į ugdymo procesą.

Projektas taip pat yra galimybė Jūsų mokyklos moksleiviams pademonstruoti savo pažangumą IT srityje. Pirmojo projekto etapo pabaigoje moksleivių lauks žinių patikrinimas, o 20 geriausius rezultatus pademonstravusių dalyvių tęs iššūkį su IT profesionalų pagalba kurdami savo internetines svetaines. Speciali komisija išrinks tris geriausius darbus, kurių autorių lauks vertingi prizai ir įsimintina išvyka į „Telia Global Services Lithuania“ biurą.

Iššūkio etapai

  1. Registracija – registruokis Nacionaliniame IT iššūkyje internetiniame puslapyje ir dalyvauk nemokamose virtualiose projekto pamokose
  2. Testas – pasitikrink pamokose gautas žinias atlikdamas Nacionalinį IT testą dėl patekimo į kitą iššūkio etapą;
  3. Pamokos – 20 teste geriausiai pasirodžiusių mokinių laimės individualias nuotolines internetinių puslapių kūrimo pamokas bei išmaniuosius laikrodžius „Samsung Watch“ ir tęs dalyvavimą iššūkyje;
  4. Apdovanojimai – trys pažangiausi mokiniai laimės apsilankymą „Telia Global Services Lithuania“ biure, galimybę išbandyti realią programuotojo kėdę ir pagrindinius įsteigtus prizus – nešiojamus žaidimų kompiuterius „MSI Katana“.

Projektą globoja prezidentė Dalia Grybauskaitė.