44.211.188.101
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2022-12-30
Žymės
Šaltinis

Galerijai „Meno niša“ – 20 metų | PARODA XX

Data
2022-12-30

Galerijai „Meno niša“ – 20 metų | PARODA XX

Šiemet Vilniaus galerija „Meno niša“ švenčia 20-ies metų gimtadienį. Visus metus trukusią šventinę parodų programą vainikuoja nuo gruodžio 10 d. VDA parodų salėse „Titanikas“ vyksianti tarptautinė 20-ies menininkų paroda „XX“.

Gimtadienio proga parodos „XX“ kuratorė Sonata Baliuckaitė simboliškai pakvietė 20 galerijoje „Meno niša“ parodas rengusių menininkų iš Lietuvos ir užsienio, tarp kurių ir tie, kurie dalyvavo pačioje pirmojoje „Meno nišos“ parodoje „Auksinis menas“ 2002 m., ir tie, kurie surengė pirmąsias personalines parodas.

Paroda „XX“ susideda iš dviejų dalių: vieni menininkai reflektuoja į pirmosios parodos temą „Auksinis menas“, diskutuoja apie meno vertę, apie menininko vertinimo kategorijas ir apie tai, kas menininkams vertinga kūryboje, kas juos įkvepia ir ką jie transliuoja per savo kūrybą. Kitų menininkų kūrinius atrinkome siekdami pristatyti patį kūrėją, tai, ką jis kūrė per galerijos 20 metų istoriją ir dabar.

Parodoje naujausius, daugumos specialiai parodai sukurtus kūrinius pristatys: Nacionalinės premijos laureatai Rūta Katiliūtė, Vladimir Tarasov ir Gintaras Makarevičius, viena iš galerijos įkūrėjų Marytė Dominaitė, tapytojai Jolanta Kyzikaitė, Algirdas ir Remigijus Gataveckai, Monika Plentauskaitė, Andris Vītoliņš (Latvija), Maarit Murka (Estija), Konstantinas Gaitanži, Gustas Jagminas, videomeną ir instaliacijas pristatys Rimas Sakalauskas, Paulius Šliaupa, Tessa Langveld (Olandija), Siebe Thijs (Belgija) Jurgis Tarabilda, Linas Blažiūnas, Marius Jonutis, Kęstutis Svirnelis, skulptūras rodys Matas Janušonis, Mykolas Sauka, performansą – Monika Dirsytė.

Paroda „XX“ VDA parodų salėse „Titanikas“ (Maironio g. 3, Vilnius) vyksta iki sausio 14 dienos.

Žymės
Šaltinis