18.209.66.87
Rezultatai
Neradote atsakymo?
Data
2023-02-15
Žymės
Šaltinis

Fantastinės šiurpės konkursas

Data
2023-02-15

Fantastinės šiurpės konkursas

Fantastinių idėjų ir kūrybos festivalis Lituanicon XXXIV kviečia visus fantastikos gerbėjus išbandyti savo jėgas šiurpaus pasakojimo – šiurpės – konkurse. Jei laisvalaikiu rašote įvairias istorijas, ar apie jas tik pasvajojate – tai puiki proga išreikšti savo kūrybiškumą ir literatūrinį polėkį nukreipti į fantastiką bei į siaubo žanrą.

Reikalavimai:

  • Temos neribojamos, vis dėlto, „šiurpė“ šiek tiek apibrėžia fantastinio pasakojimo pobūdį: kūrinys turėtų būti ir vienaip ar kitaip baisus. Kuria prasme – palikta spręsti dalyvių fantazijai.
  • Apimtis – iki 12 tūkst. ženklų su tarpais. Ilgesni kūriniai bus grąžinti autoriui su prašymu sutrumpinti. Prašymo nepatenkinus, kūrinys konkurse nedalyvaus.
  • Formatas – apsakymą atsiųsti atviro teksto formatu (doc, docx, rtf, odt). Kitu formatu atsiųstus dokumentus (pvz. pdf) grąžinsime autoriui su prašymu pakeisti formatą. Prašymo nepatenkinus, kūrinys konkurse nedalyvaus. Ranka rašytus kūrinius taip pat reikės grąžinti.

Vietoje dalyvio mokesčio organizatoriai skatina pasirinktą sumą pervesti paramą Ukrainai renkančioms organizacijoms (siunčiant konkursinį darbą prie laiško reikėtų pridėti išrašo kopiją ar kitokį mokėjimo operacijos patvirtinimą). Paramą siųskite tiesiai organizacijoms ar fondams, o teikiant konkursinį darbą užtenka tik mokėjimo įrodymo.

Studentai ir moksleiviai konkurse dalyvauja nemokamai, siunčiant konkursinius darbus reikėtų pridėti studento/moksleivio pažymėjimo skenuotą kopiją.

Galutinė pateikimo data – š. m. rugpjūčio 31 d.

Adresas kuriuo siųsti kūrinį ir kitus pridedamus dokumentus – info@lituanicon.lt, laiško pavadinime įrašyti „Fantastinio apsakymo konkursui“.

Išsamią informaciją apie taisykles, vertinimo tvarką bei prizus rasite šioje nuorodoje.

Žymės
Šaltinis