54.224.90.25
Rezultatai
Neradote atsakymo?

Dirbtinio intelekto įtaka teisininko profesijai

Data
2023-02-23

Dirbtinio intelekto įtaka teisininko profesijai

Europos studentų teisininkų asociacijos Lietuvos nacionalinė grupė ELSA Lietuva vasario 28 d. kviečia į diskusiją „Dirbtinio intelekto įtaka teisininko profesijai“. Diskusija vyks nuotoliniu būdu, Teams platformoje.

Dirbtinis intelektas (DI) pradėtas naudoti siekiant palengvinti automatizuotą darbo eigą, didinti efektyvumą atliekant kasdienes užduotis. Jo daromą įtaką galima matyti įvairiose srityse – pradedant švietimu, verslu, baigiant menu. Ne išimtis yra ir teisė. DI pagalba galima atlikti duomenų, dokumentų paiešką bei atlikti jų analizę, sugeneruoti teisinį argumentavimą ir išprognozuoti sprendimą. DI vaidmuo bėgant metams didėja ir kelia vis daugiau klausimų ir iššūkių teisinei sistemai.

Dirbtinio intelekto pagalba galima ne tik padidinti teisininko produktyvumą, bet ir išvengti brangiai kainuojančių klaidų. Remiantis statistiniai duomenimis, jau dabar nustatyta, kad DI galėtų atlikti virš 20% teisininko kasdienės veikos. Todėl kyla vis daugiau klausimų dėl teisininkų darbo ateities ir reikšmės bei ar DI galėtų pilnai pakeisti teisininko profesiją.

Renginiu siekiama praplėsti klausytojų žinias apie dirbtinio intelekto daromą įtaką teisei, DI potencialų reglamentavimą, keliamus iššūkius ir kt. aktualius klausimus.

Diskusijoje dalyvaus kompetentingi savo sričių specialistai:

  • Prof. dr. Tomas Davulis – Vilniaus Universiteto Teisės fakulteto profesorius, darbo teisės mokslininkas.
  • Irina Seniut – advokatų kontoros „Sorainen“ Žinių valdymo ir inovacijų vadovė.
  • Doc. dr. Marius Laurinaitis – Mykolo Romerio universiteto Teisės ir FinTech studijų programos vadovas.
  • Julija Kalpokienė – Vytauto Didžiojo universiteto doktorantė, technologijų teisės dėstytoja.

Renginį moderuos dr. Ąžuolas Čekanavičius – advokatų kontoros „Ellex Valiunas“ asocijuotas partneris, Mykolo Romerio universiteto civilinės ir intelektinės nuosavybės teisės dalykų lektorius.

Registracijos nuorodą rasite čia.

Daugiau informacijos renginio nuorodoje.